30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Teleferikli diyaliz çilesi

RİZELİ DİYALİZ HASTASININ TELEFERİK ÇİLESİ

Rize’nin Pazar ilçesine bağlı Sessizdere köyünde oturan diyaliz hastası Hasan Fehmi Kutlu, evinin yolu olmadığı için teleferik üzerinde her gün çile çekiyor.

Sessizdere Köyü Düz Mahalle’de oturan diyaliz hastası Hasan Fehmi Kutlu, 20 yıldır kendi evine araç yolu getiremediğini ve bir takım engellerle karşılaştığını söyledi. Aynı zamanda AK Parti İstanbul İl Başkanı olan Aziz Babuşçu’nun da akrabası olan Emine Batmaz’ın mahalle yolunun geçmesi gereken noktaya kendi evini inşa ettiğini ve evinin çevresinden geçirilecek yola da karşı çıktığını belirten Kutlu “Yıllardır diyaliz hastalığının pençesinde kıvranıyorum. Her gün hastaneye teleferikle gitmek zorunda kalıyorum. AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu'dan halasını ikna etmesini istiyoruz” dedi.

Yolun geçmesi gereken yere ev yapılması ve evin olduğu bölgeden de yol geçirilmesine engel olunmasından dolayı, 1 km’lik yolun yapılamadığını ve yaklaşık 20 ailenin bu nedenle mağdur olduğunu kaydeden bir başka mahalle sakini ve aynı zamanda yola engel olan Emine Batmaz’ın da akrabası olan Niyazi Babuç ise yaptığı açıklamada “Yıllardır bu sıkıntıyla uğraşıyoruz. Emine Batmaz, aynı zamanda benim de akrabam olur. Emine Batmaz, bırakın yol vermeyi, olan patika yolda çay taşımasınlar, çocuklar okula gitmesinler diye taş ördü. Karda, yağmurda 20 tane öğrenci bu yolu kullanıp okula gidiyor. Yolun geçmesi gereken yere Emine Batmaz tarafından ev yapılmasının ardından Tapu Kadastro Müdürlüğü’nden bir ekip getirterek yolun geçmesi için çalışma başlattık. Çalışma kapsamında Tapu Kadastro Müdürlüğü tarafından 3 metrelik yolun belirlenmesi için kazıklar yol etrafından dikildi ancak Emine Babuç tarafından bu kazıklar 2 kez sökülüp atıldı. Biz gereken tüm mercileri yüzlerce kez gittik ancak şuana kadar bir sonuç alamadık” dedi.

Emine Batmaz ise basın mensuplarına taşlı saldırıda bulunarak çekim yapılmasına engel oldu.

RİZELİ DİYALİZ HASTASININ TELEFERİK ÇİLESİ
RİZELİ DİYALİZ HASTASININ TELEFERİK ÇİLESİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2010 Salı 17:05:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?