5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Teleferikte can pazarı

Rize'nin Ardeşen ilçesinde Gülhan Çepnioğlu ile kızı İlkay Çepnioğlu'nun içinde bulunduğu ilkel teleferik, 200 metre yükseklikte 4.5 saat mahsur kaldı

Rize'nin Şehitlik Köyü Mezre Mahallesi’nde Gülhan Çepnioğlu ile kızı İlkay Çepnioğlu, topladıkları çayları iki vadi arasına kurulu olan ilkel teleferikle karşı tarafa geçirdi.

Uzun yolu yürümek istemeyen anne ve kızı da ilkel teleferikle vadinin karşı tarafına geçmeye çalıştı. Teleferiğin çelik halatı dolanınca anne ve kızı, yaklaşık 200 metre yükseklikte mahsur kaldı.

Anne ve kızı teleferikte asılı halde görünce seferber olan Şehitlik Köyü sakinleri, kurtarmak için çelik halatı düzeltmeye çalıştı ancak başarılı olamadı.

SİVİL SAVUNMA EKİPLERİ KURTARDI

Anne ve kızının kurtarılması için çağrılan Jandarma ve Sivil Savunma ekipleri bölgeye ulaştıktan sonra çalışma başlatıldı. Kurtarma ekipleri, çelik halat üzerine makara sistemi bağlayarak anne ve kızın yanına ulaştı.

Ekiptekiler, anne ile kızın içinde bulunduğu sepete bağladıkları uzunca ipi aşağıda bulunan sivil savunma ekiplerine sarkıttı. Sepeti ip yardımıyla çeken sivil savunma ekipleri, yaklaşık 4.5 saat boyunca havada asılı kalan anne kızı da kurtardı. Çok korktuklarını anlatan Gülhan Çepnioğlu, "Ölümden döndük" diye konuştu.

6 YIL ÖNCE AYNI YERDE 1 ÇOCUK ÖLDÜ

Bölgede 6 yıl önce aynı teleferikte yine bir kaza olduğu ve 11 yaşındaki Murat Topaloğlu’nun düşerek hayatını kaybettiği belirtildi

...
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2011 Salı 15:55:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?