8
Mayıs
2024
Çarşamba
RİZE

Ticaret Odası'ndan Vali'ye veda

Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Yönetim Kurulu tarafından Gümüşhane'ye tayini çıkan Vali Enver Salihoğlu için bir iftar yemeği düzenlendi. 

Yakamoz Restoran'da verilen iftar sonrası Vali Salihoğlu'nun hizmetlerini anlatan bir slayt gösterisi sunuldu. Slayt gösterisi sonrasında valilik çalışanları, Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve bazı bürokratlar kendisine çeşitli hediyeler verdi. Yemekte bir konuşma yapan Vali Salihoğlu, Rize'de göreve başladığından bu yana 3.5 yıldan fazla zaman geçtiğini kaydederek, "Bu tamı tamına bin 345 gün ediyor. Ortalama insan ömrünü 65 yıl olduğunu kabul edersek, bu süre pek kısa sayılmaz. 21 yıl önce Karadeniz Bölgesi'ne kaymakam olarak geldim. 

Daha sonra müfettiş olarak görev yaptığım 2003 yılının başına kadar defalarca bu bölgeye gelip gittim. Şimdi yine bölgenin başka güzel köşesine gidiyorum. Biz profesyonel yöneticiyiz. Çalışıyoruz, bunun karşılığını da alıyoruz. Son yıllarda çıkan bazı kanunlarla görevin gerektirdiği koşullara çok uygun olmasa da yeterli ekonomik imkanlar sağlandı. Rize'de görev yaptığım süre içinde aldığımın karşılığını vermek için gayret sarf ettim. Başarılı olup olmadığımın takdiri bana düşmez. Ancak şundan eminim ki bana sağlanan yasal imkanların üzerinde hiçbir menfaatim olmadı" dedi. 

"Bununla birlikte bürokrasinin kamu hizmetinin önünde ne büyük engel olduğunu defalarca gördüm" diyen Vali Salihoğlu, "Bunlarla savaştım. Ancak merkez bürokrasisinin taşrayı hala Cumhuriyet'in ilk yıllarındaki gibi emekleme çağında görme alışkanlığını sürdürdüğünü üzüntüyle izledim. Sayın Başbakanımız'ın bile nasıl bürokratik birçok işe müdahale etmek zorunda kaldığını gördüm. Kronik bir şekilde anlatılan bürokrasi hikayelerini 30 yıllık tecrübemle yaşadım. Şuna inandım ki 'mevzuat hazretleri' değil 'bürokrasi hazretleri' vardır. Bunlar atanmış da seçilmiş de olabilir. Hatta özel sektörde ve sivil toplum örgütlerinde bile. Zaman zaman yaptığım eleştirilerle belki sınırları zorladım" şeklinde konuştu. 

Eleştirildiği noktalar olduğunu hatırlatan Salihoğlu, "Fakat iki tanesini burada vurgulamak istiyorum. Bunlar biri Mercedes arabayı sürekli kullanmamak. Benim açımdan önünde bağımsızlığımızın sembolü bayrağımız dalgalanan aracın markasının hiçbir önemi yoktur. Bir diğer eleştiri de dağlarda gezmek. Bu konuyu takdirlerinize bırakıyorum. Özden yapılan eleştirileri saygıyla karşılıyorum. Ama yüzden yapılan eleştirilere gülüyorum. Şairin dediği gibi 'Sevda derinlerdedir. Oysa Ferhat üstünü kazmaya dağın'" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2006 Salı 19:30:46
Güncelleme :3 Ekim 2006 Salı 19:35:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?