5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Törende duygusal anlar

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'na 9 Temmuz 2008 günü düzenlenen terör saldırısında şehit olan Rizeli polis memuru Nedim Çalık'ın annesi Sefaat Çalık'a, Cumhurbaşkanlığı Berat'ı ve Devlet Övünç Madalyası verildi.

Gaziler Günü dolayısıyla Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende duygusal anlar yaşandı. Törene Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Rize Garnizon Komutanı Albay Turhan Talu, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı başta olmak üzere çok sayıda kişi katıldı. Törende gazi Selahattin Yanık tarafından günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yapıldı. Yanık, konuşması sırasında 1995 yılında Kuzey Irak'ta bulunan Harkuk Kampı'na düzenlenen bir operasyon sırasında yaşadığı bir anısını anlattı.

Yanık, teğmen olarak görevli olduğu operasyonda timine bağlı iki askerin şehit düştüğünü belirterek, "Ağır ateş altında vücut bütünlüğü bozulan şehidimizi bir pançonun üzerine aldık. Gelen helikopterler şehitlerimizi alıp götürdü. Timin ruh halini kelimelerle anlatmam mümkün değil. Saat 10'dan 14'e kadar intikalde kaldık. Sırtımızdan çıkan ter çantamızdaki ekmekleri ıslattı. Yemeğe oturduk. Ama ellerimizden kuvvetli bir et kokusu geliyordu. Bu et kokusu şehitlerimizden ellerimize sirayet etmişti. Aldığımız eğitim gereği idrarın yüksek steril özelliği olduğunu bildiğimiz için idrarlarımızla ellerimizi temizleyerek yemeklerimizi yedik. İnancımız gereği herkes bilir ki üzerindeki idrar ile camiye girilmez ve namaz kılınmaz. Eğer burada temiz camiye girilebiliyorsa, unutulmamalıdır ki birileri idrarları ile ellerini yıkayarak yemeğini yemek sureti ile bedelini ödemiştir. Irak'ta, Afganistan'da kaç tane Müslüman kadına tecavüz edilmiştir. Bizler ve kadınlarımız emniyet içerisinde gece gündüz rahatça hareket edebiliyorsak unutulmamalıdır ki birileri en ağır silahlara karşı göğüslerini siper ederek bedel ödemektedirler" dedi.

Vali Hacımüftüoğlu ise konuşmasında, barış ve huzur için savaşmak gerektiğini belirterek, Türk milletinin barış ve huzuru için her zaman cenge hazır olması gerektiğini söyledi.

Ardından şehit polis Nedim Çalık'ın hayat hikayesi okundu. Vali Seyfullah Hacımüftüıoğlu, Garnizon Komutanı Albay Turhan Talu ve Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı tarafından şehit annesi Sefaat Çalık'a Cumhurbaşkanlığı Berat'ı takdim edilerek, Devlet Övünç Madalyası takıldı. Ardından Vali, Komutan ve Başkan tek tek şehit annesinin elini öptüler.

Törende bazı davetlilerin gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2011 Pazartesi 19:07:33
Güncelleme :21 Eylül 2011 Çarşamba 15:06:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?