3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Tüketicilere GDO’lu gıda uyarısı!

RİZE TÜKETİCİ HAKLARI DERNEĞİ BAŞKANI KASAPOĞLU’NDAN GDO’LU GIDA UYARISI

Rize Tüketici Hakları Derneği Başkanı Köksal Kasapoğlu, GDO’lu gıdaların kanser başta olmak üzere bir çok hastalığa neden olduğunu belirterek tüketicileri uyardı.

Kasapoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, toplumun ve gelecek kuşakların sağlığına ve gıdasına geri dönülmesi mümkün olmayacak derecede zarar verme riski taşıyan GDO’lu ürünlerin tamamen yasaklanması gerektiğini vurguladı.

GDO‘lu ürünlerin alerjik ve toksik etkilere neden olabildiğini ve kansere yol açabildiğini kaydeden Kasapoğlu “Antibiyotiklere direnç göstererek hastalık ve tedavilerini engelleyebilir. Gıda kalitesini ve besin öğelerini azaltıcı etkisi olabilir, kan yapısında bağışıklık, sindirim sistemlerinde bozukluklara neden olabilir. Ayrıca kısırlık gibi sorunlara neden olabilir. GDO’ lu ürünler konusunda yıllardır araştırmalar yapan ve bu ürünlerin tehlikeleri konusunda toplumumuz sürekli olarak aydınlatmakta olan Tüketici Hakları Derneği Genel Merkezi ve Şubeleri olarak, bütün tüketicilere GDO‘lu ürünleri yasaklayan yasal bir düzenleme yapılıncaya kadar GDO’lu mısırın ve GDO’lu soyanın kullanıldığı örnek gıda ürünlerinin tüketilmemesi çağrısında bulunuyoruz. Tüketiciler tarafından satın alınacak ürünlerin etiketlerine ve paketlerindeki bilgilere bakarak soya, mısır ve kanola içerip içermediğine bakarak, GDO riski taşıyıp taşımadığı ölçülerek anlaşılabilir. Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanlığı çıkarılan GDO‘lu ürünlerle ilgili yönetmeliğin iptali için ayrıca dava açacaktır” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2009 Çarşamba 12:51:01
Güncelleme :9 Aralık 2009 Çarşamba 12:55:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?