30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Tulum festivali sona erdi

TULUM FESTİVALİ SONA ERDİ

Bu yıl 6 ülkenin katılımı ile ilki gerçekleştirilen Uluslararası Tulum Müzik ve Sanat Festivali Rize'de gerçekleştirilen görkemli final ile sona erdi.

Bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Tulum Müzik ve Sanat Festivali Artvin, Rize illeri ile Arhavi, Çamlıhemşin, Fındıklı ve Pazar ilçelerinde düzenlenen etkinliklerle altı ülkenin katılımı gerçekleştirildi. Yedi gün süren festival Rize'nin Pazar İlçesi'nde start alırken geçtiğimiz gece Rize'de düzenlenen görkemli final ile son buldu. Deniz caddesinde düzenlenen kapanış etkinliği, çeşitli ülkelerden gelen kendi ülkelerine özgü tulum müziği eşliğinde ki kortej yürüyüşü ile başladı.

Yürüyüşe yöresel kıyafetleri ve kendilerine özgü dansları ile Türkiye, Bulgaristan, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Romanya, Ukrayna ve Gürcistan ülkelerinin ekipleri katıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan kortej yürüyüşü Deniz Caddesi'nde son buldu.

Deniz Caddesi'nde düzenlenen etkinliklerde festivale katılan ülkeler halk oyunları gösterilerini sundu. Gösterileri Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu başta olmak üzere binlerce Rizeli izledi. Gösteriler sırasında en büyük ilgiyi Gürcistan ekibinin kılıç ve kalkanlı oyunu çekti. Gürcistan ekibi izleyenlerden yoğun alkış aldı.

TULUM FESTİVALİ SONA ERDİ
TULUM FESTİVALİ SONA ERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2010 Salı 11:30:01
Güncelleme :6 Temmuz 2010 Salı 12:12:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?