5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Türban kulübesi

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rize Meslek Yüksek Okulu’nda, eğitim gören türbanlı öğrenciler başlarını açarak okula girmek zorunda oldukları için Rize Belediyesi tarafından kendileri için okulun dış kapısının hemen yanında yaptırılan kulübeyi kullanıyor.

Okula girmeden önce kulübeye giren ve başlarını açan öğrenciler, okul çıkışında da yine aynı kulübeyi türbanlarını takmak için kullanıyor.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi KTÜ Rize Meslek Yüksek Okulu’nda da derslerine girebilmek için başlarını açmak zorunda bırakılan bayan öğrencilere, başlarını açmaları için bir yer gösterilmeyince Rize Belediyesi harekete geçti. Rize Belediyesi tarafından okulun bulunduğu Kaplıca Mahallesi Muhtarlığı ile ortak hareket edilerek okul girişinde ahşap bir kulübe yapıldı. Türbanlı öğrenciler okullarına başları açık girmek zorunda oldukları için önce bu kulübeye girerek başlarını açıyorlar.

Konuyla ilgili açıklama yapan öğrenciler, kulübeyi yaptıran Rize Belediyesi’ne teşekkür ederek, "Biz defalarca okul idaresinden böyle bir kulübe yaptırılmasını istemiştik. Bizden, okul güvenlik görevlisinin kabininde başımızı açmamız isteniyordu. Bizde okul dışında cadde ortasında başımızı açmak zorunda kalmıştık. Bu bizi rahatsız ediyordu. Bu kulübe sayesinde rahatsız olmadan başımızı açıp okulumuza giriyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2005 Pazartesi 14:53:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet serdar çınar IP: 81.213.248.xxx Tarih : 16.03.2005 21:37:33
bu 21.yüzyıl ülkelerine yakışmayacak bir şey .kimsenin dini görüşü ve inançarı ile her ne olusa olsun oynananmaz ama nüfusunun % 99 u müslüman olan bir ülkede okullara türbanlı girme yasagı gibi uygulamalar çok şaçma . Bu arada rize belediyesinin yapmış olduğu kulube içinde rize belediyesine çok teşekkürler ...