5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Türk adaleti bir neferini kaybetti

Rize'nin Fındıklı İlçesi'nde 18 Nisan 2005 günü aracında uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan ve 3 aydır Trabzon'daki Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde yaşam mücadelesi veren İstanbul Barosu avukatlarından Cihan Eren, dün gece hayatını kaybetti.

Fındıklı İlçesi Merkez Camii karşısında 18 Nisan günü otomobilinin şoförünün bakkaldan sigara almak için durduğu sırada otoya yaklaşan Serhat Karadeniz (25) isimli kişi tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırıda tek kurşunla ağır yaralanan Eren, saldırı sonrasında Rize Devlet Hastanesi'nden Trabzon'daki KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne sevkedilmişti.

Silahlı saldırıda bağırsakları parçalanan avukat Eren, 3 aydır burada yoğun bakım servisinde tedavi altında tutuluyordu. Dün gece durumu ağırlaşan Eren, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Silahlı saldırıyı gerçekleştiren ve olay sonrası yakalanarak tutuklanan Serhat Karadeniz (25), ifadesinde bir televizyon kanalında yayınlanan dizinin başrol kahramanı Polat Alemdar gibi meşhur olmak istediğini ve bu nedenle ilçede en çok tanınan, bilinen avukata silahlı saldırı düzenlediğini söylemişti.

Ruhsal problemleri olduğu ve psikolojik tedavi gördüğü öğrenilen Karadeniz, Fındıklı Adliyesi'nde 'kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklanmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2005 Cuma 14:37:00
Güncelleme :25 Temmuz 2005 Pazartesi 16:42:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?