3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Türk balıkçılar serbest bırakılıyor

Gürcistan'da yaklaşık bir aydır tutuklu bulunan 25 Türk balıkçı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da girişimleri ile 50 bin Lari karşılığında serbest bırakılıyor.


Yaklaşık bir ay önce avlanmak üzere Rize Limanından hareket eden Alaçoğlu Balıkçılık firmasına ait Pala Reis isimli tekne, Ordu ilinin 50 mil açıklarında Gürcistan Sahil Güvenlik birimleri tarafından sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. Balıkçı teknesine el konulurken, Türk balıkçılar Zugdidi kentinde tutuklanarak cezaevine konulmuştu.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Sarp Sınır Kapısı'nda yapılan açılış töreninde durumu Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihael Şaakaşvili'ye aktarması üzerine bu yönde girişimler başlatıldı. Bunun üzerine 25 Türk balıkçının, Gürcistan hükümetinin öngördüğü en düşük ceza olan 50 bin Gürcistan Lari'si karşılığında kefalet yolu ile serbest bırakılmalarına karar verildiği öğrenildi. Yaklaşık 50 bin Türk Lirası'na denk gelen paranın ödenmesi ile bir aydır tutuklu bulunan Türk balıkçıların önümüzdeki günlerde serbest
bırakılması ve Türkiye'ye dönmeleri bekleniyor.
 

İha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 19:00:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Parayı kim ödedi IP: 78.187.42.xxx Tarih : 11.03.2009 15:49:11

Balıkçı teknelerimizle ilgili bir çok haber çıkıyor çıkmasına.Yalnız bu haberi ben baştan beri takip ettim her nerde bu konuda haber çıktıysa.Para kimler tarafından ödendiğine dair bir açıklama yok.?