5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

'Ula uşağım Koşk emekliluk yeri midur'

Karadeniz'de Köşk diyalogları: Uşağım Çankaya emekliluk yeri midur? 

Başbakan Tayyip Erdoğan, 542 kilometrelik Karadeniz Sahilyolu'nu Başbakanlık otobüsüyle kat ederken, yol boyunca sık sık durmak zorunda kaldı.

Hemen her yerleşim merkezinde yolu kesilen Erdoğan'la hemşerileri arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Sahilyolunu açtıktan sonra gece saat 01.00'de memleketi Rize'ye ulaşabilen Başbakan, burada büyük bir izdihamla karşılandı. Şehrin girişinde üç farklı yerde yolu kesilen Erdoğan'ı hemşehrileri horon tepmeye davet etti. Başbakan da, sabah 10.30'dan beri ayakta olduğunu söyleyerek teklifi geri çevirdi. Bunun üzerine Rizeli bir vatandaş, Karadeniz şivesiyle, "Köşk'e çıkar dinlenirsunuz." dedi. Erdoğan da "Ula uşağım Çankaya emekliluk yeri midur?" karşılığını verdi.

Erdoğan'a en büyük sürprizi Oflular yaptı. Dört metre yüksekliğinde kartondan yapılan sembolik 'Çankaya Kapısı'nı Başbakanlık otobüsünün önüne koydular. Kapının bir kanadında 'Burası Of kapısı. Açana Köşk kapısı' ibaresi yer alırken, diğer kanadında 'Of'un duası makbul olur. Alana Köşk yolu açık olur' yazısı yer aldı. Erdoğan'ın içinde bulunduğu otobüs, daha sonra bu kapıdan geçti. Erdoğan, Trabzon'un Akçaabat ilçesinden geçerken vatandaşların Kutlu Doğum Haftası'nı kutladı. Erdoğan, "Sevgililer Sevgilisi'ni tekrar yâd edeceğiz. Onun bizlere çizdiği çizgide yolumuza devam ettiğimiz sürece kardeşlik bağlarımız daha da artacak. Çünkü O Ufuk Peygamber'dir. O'nun ahlakı ile ahlaklanmak, inanıyorum ki bizi çok farklı bir noktaya taşıyacaktır." diye konuştu.

Beşikdüzü ilçesinde bir vatandaşın fındıkla ilgili mağduriyetlerini aktarması üzerine Erdoğan, fındığa 4 milyon para verdiklerini ve TMO'nun halen alımları sürdürdüğünü belirtti. Ardından şu uyarılarda bulundu: "Buyrun gönderin. Çaya da bugüne kadar görülmemiş para verdik. Enflasyona ezdirmedik. Çayı veriyorsunuz, bir ay sonra parayı alıyorsunuz. Kimse bu işin istismarını yapmasın." Espiye ilçesinde, "Bu hemşerinizi ve ekibini, AK Parti iktidarını izlemeye devam edin." talebinde bulunan Erdoğan, bir vatandaşın "Aş lazım." sözü üzerine şöyle konuştu: "Aş tembele değil çalışanadır. Bu ülkede çalışana iş var. Tırnaklarınla kazıyarak çalıştığın zaman iş var. Benim birçok arkadaşım var, 'eleman arıyorum, bulamıyorum' diyor. Adama göre iş olmaz, işe göre adam olur." Son olarak Borçka Barajı'nı hizmete açan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada da "Eğer gereği bugünden yapılmaya başlanmazsa enerji açığı hepimizin başını ağrıtır." dedi.


ajanslar
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2007 Pazartesi 11:10:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?