5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Uluç'a tepki çığ gibi

Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi’nde görev yapan hemşireler ve sağlık çalışanları, hemşireleri konu alan fıkrası ile tepkileri üzerine çeken gazeteci yazar Hıncal Uluç’u düzenledikleri bir basın açıklamasıyla kınadı.

Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi önünde düzenlenen basın açıklamasına çok sayıda hemşire ile sağlık çalışanı katılırken, sağlıkçılar adına açıklamayı Memur-Sen’e bağlı Sağlık Sendikası Rize İl Başkan Yardımcısı Muhammet Yazıcı yaptı.

Yazıcı, açıklamasında, Uluç’un özür dilemesinin yetmeyeceğini belirterek çalıştığı gazete tarafından işine son verilmesi gerektiğini söyledi.

Yazının hangi zihniyetle kaleme alındığını anlayamadıklarını söyleyen Yazıcı, "Sözde gazeteci, lafta spor adamı, itibarda ne olduğu belli olmayan, sadece ülkede infial uyandırıp birilerine sataşarak prim yapmayı ve bunu yaparken de insanımıza hakaret eden bu zat için adli makamlara ihbarda bulunuyoruz. Hukuk adamlarını göreve davet ediyoruz. Hiçbir basın ahlakını yakışmayacak böylesine çirkin ve utanç verici bir fıkranın bir gazetede yer alması skandaldır" dedi.

Hıncal Uluç’u tüm hemşirelerden özür dilemeye davet eden Yazıcı, olayın adli yönden takipçisi olacaklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2005 Cumartesi 16:27:32
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 13:59:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?