3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Ulusal kanaldan dayanışma yemeği

Ulusal Kanal Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Büyükdağlı, Çin, Rusya, Hindistan ve Brezilya'nın mazlum devletlerin güçlenmesi için yeni bir dünya düzeni oluşturduğunu söyledi.


Rize'de geçtiğimiz gece Ulusal Kanal tarafından dayanışma yemeği düzenlendi. Nazmi Günay'ın koordine ettiği yemeğe Ulusal Kanal Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Büyükdağlı, İşçi Partisi (İP) Rize İl Başkanı Metin Sina Kan, CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya, MHP Rize eski İl Başkanı Haydar Diş, sendika temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Yemekte konuşan İP Rize İl Başkanı Metin Sina Kan, Ergenekon operasyonu için Amerika'dan düğmeye basıldığını öne sürerek, "Türkiye'nin başında karabulutlar, akbabalar ve
leş kargaları dolaşıyor. Biz bunları bertaraf edeceğiz. Ulusal Kanal bu anlamda bizim işimizi kolaylaştıracak. Ergenekon tertibi, Nisan 27'de Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt bir bildiri yayınladı. Bir hafta sonra 5 Mayıs'ta Dolmabahçe toplantısı yapıldı. Bu toplantıdan sonra Aralık ayında Başbakan Amerika'ya gidiyor ve Amerika'da Ergenekon'un düğmesine basılıyor" dedi.


Kan, mayın yasası ile ülke topraklarının toptan satılmak istendiğini de ileri sürerek, "Bunlar vatan topraklarını perakende satıyordu. Şimdi o işten vazgeçtiler. Toptan satmaya başladılar. Bugün vatan toprakları toptan satılıyor. Türkiye'nin bir parçası 50 yıllığına kiraya verilmek isteniyor. Bir devlet toprağını başka bir devlete kiralar mı?" diye konuştu.


Ulusal Kanal Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Büyükdağlı ise, mazlum ülkelerin güçlenmesi için Çin, Hindistan, Brezilya ve Rusya'nın yeni bir dünya düzeni oluşturduğunu belirterek, "Bugün dünyanın dört büyük ülkesi bir toplantı yaptı Rusya'da; Çin, Hindistan, Brezilya ve Rusya. Omuz omuza verdiler uzun süredir. Yeni bir dünya düzenini nasıl oluşturacaklarını, kendi rollerini ve kendileri gibi olan ülkelerin rollerinin ne olacağını konuştular. Bunlara yeni başka ülkeler de eklenecek. Bu bir çekirdek kuvvet.
Peki kime karşı? Emperyalizm ve emperyalist sisteme karşı. Ne için? Mazlum dünyanın, kurulmakta olan yeni dünyada köşe başlarını tutması ve mazlum dünyanın güçlenmesi için" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 16:29:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?