8
Mayıs
2024
Çarşamba
RİZE

Uluslararası çay ve turizm festivali

Rize'de bulunan sivil toplum örgütleri, Uluslararası Rize Çay ve Turizm Festivali'ne tam destek verdiklerini açıkladı. 

Bu yıl 17-25 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan Uluslararası Rize Çay ve Turizm Festivali'nin hazırlıkları yoğun bir şekilde devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Festival Alt Komitesi Rize'de bulunan sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi verip destek istedi. İlk olarak Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç ziyaret eden Festival Alt Komitesi, ardından Rize Ticaret Borsası Başkanı Tahsin Sancak ile görüştü. Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Ofluoğlu'na komiteyi kabul etti. Komite son olarak Rize Tek Gıda-İş Sendikası Başkanı Naci Bayraktutan ile görüştü. 

Festival organizatörlerinden Fahrettin Kaya, görüşmeler sırasında yaptığı açıklamada, "Biz gönüllü arkadaşlardan oluşturduğumuz bu komiteyle Türkiye'nin en büyük organizasyonuna hazırlanıyoruz. Bir hafta sürecek bu dev organizasyonla binlerce kişi ilimize çekilecek. Onlarca ünlü sanatçı konser verecek. 7 gün boyunca Türkiye'nin gözü ilimizde olacak" dedi. 

Festival organizatörlerinden Okan Topal ise, "Biz bu dev organizasyonla ilimizi satışa çıkarttık. İlk olarak amacımız Rize'yi bir marka yapmaktır. Rize'yi markalaştırdıktan sonra, ilimizin sahip olduğu turistik ve kültürel değerler kendiliğinde alıcı bulacak ve Rize bu alanda hak ettiği yere gelecektir" diye konuştu. 

Sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de, festival için ellerinden gelen tüm desteği sağlayacakları sözünü verdi.
.
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2006 Perşembe 18:08:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?