3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Üniversitede gömü çay çıktı

ÜNİVERSİTE BAHÇESİNDEN GÖMÜ ÇAY ÇIKTI

Rize Üniversitesi Kampusü'nün bahçesinde yapılan kazıda gömü kuru çaya rastlanıldı.

Rize Üniversitesi'nin Fener Mahallesi'nde bulunan kampusünün güney kısmında spor sahası yapmak üzere yapılan kazı sırasında çuvallar içerisinde gömülmüş kuru çay ve çay çöplerine rastlanıldı. Gömü çaylar hakkında resmi bir açıklama yapılmadı. Çayların 1986 yılında Ukrayna'da meydana gelen nükleer patlamadan sonra radyasyon taşıdıkları gerekçesiyle gömülen çaylar olabileceği tahmin ediliyor. Çaykur'dan alınan bilgiye göre, bölgede geçmişte Çaykur'a ait bir çay fabrikası bulunduğu ancak bölgede radyasyonlu

çay gömülmediği bildirildi.

Rize Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu da yaptığı açıklamada, kazı yapılan alanda çay gömülüp gömülmediği hakkında bilgileri olmadığını konuyla ilgili arazide teknik inceleme yapacaklarını söyledi.

Rize Üniversitesi kampusünün bulunduğu alanda 1947 yılında inşa edilen Zihniderin isimli Rize'nin ilk çay fabrikası kurulurken bu fabrikanın faaliyetlerine 1999 son verildi. Aynı yıl 500 kilo dinamit kullanılarak yıkılmıştı. Bina arazisi Çaykur ile Rize Valiliği arasında yapılan protokol ile Karadeniz Teknik Üniversitesi'ne devredilmişti.

Öte yandan 90'lı yıllarda Çaykur, stoklarında bulunan tüketim fazlası çayların gizli olarak gömüldüğü iddialarıyla gündeme gelmişti.

ÜNİVERSİTE BAHÇESİNDEN GÖMÜ ÇAY ÇIKTI
ÜNİVERSİTE BAHÇESİNDEN GÖMÜ ÇAY ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2009 Perşembe 13:37:01
Güncelleme :24 Aralık 2009 Perşembe 22:31:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?