9
Mayıs
2024
Perşembe
RİZE

Uzmansız guatr merkezi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yıl açılışını yaptığı Doğu Karadeniz'in tek Guatr Araştırma ve Tedavi Merkezi'nde uzman doktor kalmadı. Polikinlik hizmeti verilemeyen ve sadece 6 pratisyen hekimin bulunduğu hastanede sadece acil servis açık tutuluyor.

Rize ’nin Fındıklı İlçesi'nde yaklaşık 20 yıl önce Devlet Hastanesi olarak hizmete başlayan, 1998 yılında yapılan düzenlemelerle Guatr Araştırma ve Tedavi Merkezi'ne dönüştürülen hastanenin yeni donanımlı binası, geçen yıl 21 Eylül tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı. 

Açılış sırasında 3 uzman doktorun bulunduğu hastane, bu doktorların tayin olmasıyla pratisyen hekimlere kaldı. Genel cerrahi, kadın doğum, çocuk hastalıkları ve nükleer tıp uzmanlığı alanlarında 5 uzman kadrosu bulunan hastane, bölgenin en donanımlı hastaneleri arasında yer alıyor. 50 yataklı olan ve 2 tam donanımlı ameliyathanesi bulunan hastanede görev yapan 6 pratisyen doktordan biri vekaleten Başhekimlik görevini yürütüyor. Diğer pratisyen doktorlar dönüşümlü olarak Acil Servis nöbeti tutuyor.

Poliklinik hizmetinin verilemediği hastaneye gelen hastalar Acil Servis önünde sıraya girerek muayene olmaya çalışıyor.
Fındıklı Kaymakamı Erkan Kılıç, uzman doktor sıkıntısı çektiklerini, şu anda hastanede polikinlik hizmeti verilemediğini söyledi. Kılıç, şöyle konuştu:

“Hastanemizdeki tek genel cerrah şu anda askerlik görevini yapıyor. Son mecburi hizmet yasasından bir dahiliye, bir de genel cerrah uzmanı ataması yapıldı. Ancak, çeşitli mazeretlerle göreve başlamadı. Hastanemizde uzman doktor sıkıntısı yaşanıyor. Atamaları yapılanlarda çeşitli mazeretler öne sürüp ya istifa ediyor, ya da rapor alıp göreve başlamıyor. Maalesef doktorlarımız büyük şehirlerde ya da kent merkezlerinde görev yapmak istiyor. Bu konuda hem biz, hem de valiliğimiz çalışma yürütüyoruz. En kısa zamanda bu sıkıntıyı çözmek için çaba sarfediyoruz.”

Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2006 Salı 16:01:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
telci ahmet IP: 81.215.61.xxx Tarih : 21.12.2006 20:44:42
Evet siz benim yaşadığım ilçeden bahs ediyorsunuz.Malum hastane de ihale ile işi kapmış bir mütahit.Bbu şahsa çalışan hepsi aynı köyden olan bir sürü insan. Ama ne yazık ki uzman doktoru olmayan bir hastahane.Sanki birilerine ihaleler vermek için kurulmuş bir düzen. saygılarımla...