5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Vali, Helisky sporuna sahip çıktı

Rize Valisi Kasım Esen, Helisky sporu ile Kaçkar Dağları'nın dünyaya tanıtıldığını belirterek bu sporun farklı bölgelere kaymaması için bu yöndeki aktivitelere sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Rize Valisi Kasım Esen, bir süredir yabancı sporcular tarafından Kaçkar Dağı'nın zirvesinde sürdürülen Helisky sporuna karşı çıkanları eleştirdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Vali Kasım Esen, "Bu spor herkesin yapamadığı sadece kendini seçkin olarak gören bir grubun yaptığı farklı bir alan. Pahalı bir spor. Kendini elit hisseden ve macera arayanların tercih ettiği bir spor etkinliği. Bunu kendisini Allah'ın seçkin kulu olarak görenler yapıyor. Bu kişilerin elinde güçlü iletişim araçları var. Bu imkanları sayesinde yaşadıkları bölgelerde ilimizin tanıtımını yapıyorlar. Bu tanıtımı para ile yapamayız" dedi.

"Gümüşhane ve Adana'da bulunan Aladağlar, bu sporu bölgelerine kaydırmak için çalışmalar yapıyor" diyen Vali Esen "Bu sporu yapmak isteyen bir turistin haftada 10 bin dolar harcaması gerekli. Bu para ülkemizde kalıyor. En önemlisi dünya ilimiz sınırları içerisinde bulunan Kaçkar Dağları'nı tanıyor. Elimizdeki bu fırsatı kaçırmamamız lazım" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2007 Perşembe 17:15:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?