30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Valiye büyük tepki!

MİNİBÜSÇÜLERDEN VALİ HACIMÜFTÜOĞLU'NA TEPKİ

Rize'nin Pazar ilçesi toplu taşıma kooperatifleri ile aralarında anlaşmazlık bulunan Ardeşen ilçesi minibüs şoförleri, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu'nun Fındıklı ilçesinde olduğunu duyunca ilçeye akın etti.

Taleplerini Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu'na anlatmak isteyen çok sayıda Ardeşenli minibüsçü Vali Hacımüftüoğlu'nun bulunduğu Fındıklı belediye binası önünde toplandı.

Şoförler araçlarını kara yolu üzerine park ederek anahtarlarını belediye binası önüne attılar. Şoförler Rize Valisi Hacımüftüoğlu ile görüşmek isterken, valinin yanlarına gelene kadar araçlarını hareket ettirmeyeceklerini açıklayarak eylem başlattılar. Şoförlerin bu hareketi üzerine polis tarafından çevrede geniş güvenlik önlemleri alınırken, şoförlerin neden olduğu gerginlik yüzünden Vali Hacımüftüoğlu uzun süre Fındıklı Hükümet Konağı'ndan çıkmadı. Hacımüftüoğlu, görüşmek için şoförlerden iki temsilciyi yanına çağırdı. Hacımüftüoğlu'nun yanına giden minibüsçülere, ortaya koydukları tepkinin yanlış olduğu, haklarını yargı yoluyla aramaları gerektiğinin söylendiği öğrenildi.

Tepkili şoförler Ardeşen Kaymakamı Cemil Kılıç'ın ricası ile dağılarak Belediye Binası önünden ayrıldılar.

Rize'nin Pazar ve Ardeşen ilçelerinde yolcu taşımacılığı yapan minibüs kooperatifleri arasında bir süredir güzergah anlaşmalığı yüzünden tartışmalar yaşanıyordu.

MİNİBÜSÇÜLERDEN VALİ HACIMÜFTÜOĞLU'NA TEPKİ
MİNİBÜSÇÜLERDEN VALİ HACIMÜFTÜOĞLU'NA TEPKİ
MİNİBÜSÇÜLERDEN VALİ HACIMÜFTÜOĞLU'NA TEPKİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2010 Cumartesi 20:04:04
Güncelleme :27 Haziran 2010 Pazar 01:42:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?