5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Valiyi güldüren buluş

Rize Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından hazırlanan ’Bilim Fuarı’nda sergilenen bebeklerin altlarını yaptığı anı haber veren alet bürokratları güldürdü. Rize Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından düzenlenen Bilim Fuarı bugün açıldı.

Rize Valisi Enver Salihoğlu’nun açılışını yaptığı fuarda öğrenci ve öğretmenler tarafından hazırlanan çeşitli buluşlar sergilendi. Beden Eğitimi öğretmeni Recep Kaya’nın bebekler için geliştirdiği ve "çismatik" adını verdiği buluşu dikkat çekti. Rize Valisi Enver Salihoğlu, Kaya’dan ilginç buluşuyla ilgili bilgi aldı. Mucit öğretmen Kaya, sistemin 0-6 yaş arası çocuklarda uygulandığını söyledi.

Aletin kullanılışını anlatan Kaya, "Kablonun bir ucunu çocuğun bezinin içine yerleştiriyoruz. Kablonun diğer ucuna da kapı zili bağlı. Bu zili de ara kablo ile uzatarak annesinin olduğu bölüme çekiyoruz. Bebek altına yaptığı an kablonun ucuna değen ıslaklık zilin çalmasına neden oluyor ve böylece çocuğun altına yaptığı an annesinin müdahale etmesine olanak tanıyor. Böylece çocuklar altına yapınca uzun süre ıslak kalmıyor ve pişik olmuyorlar" dedi.

Kaya’nın tanıtımı Rize Valisi Enver Salihoğlu, Rize Jandarma Alay Komutanı Ruhi Candan ve İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik’i tebessüm ettirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2005 Çarşamba 15:04:09
Güncelleme :2 Haziran 2005 Perşembe 17:29:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?