30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Vatandaştan örnek davranış

CAMİ İÇERİSİNDE BİR POŞET PARA BULUNDU

Çayeli ilçesinde, camide bir poşet para bulundu. Parayı bulan vatandaş, poşetin içinden çıkan kargo kağıdından yola çıkarak paranın sahibini buldu ve örnek bir davranışla 2 bin 350 Euro'yu sahibine teslim etti.

Çayeli Merkez Hacıbaşı Camii'nde namaz kılarken yerde bir poşet içerisinde 2 bin 350 Euro bulan Mehmet Çelik, hafiye gibi uğraşıp paranın sahibine ulaşarak poşeti teslim etti. Camide bulduğu poşette parayla birlikte bir de kargo fişine rastlayan Çelik, fişteki isim üzerinde araştırmaya geçerek Mustafa Eyüpoğlu'na ulaştı. Cebinde içerisinde para bulunan poşeti düşürdüğünden habersiz olduğunu belirten Mustafa Eyüpoğlu, "Namaz kılmak için camide ceketimi çıkarırken poşetin o esnada düştüğünü tahmin

ediyorum. Camide namaz kıldım. Cebimde bulunan poşetin düştüğünü kardeşim telefonla beni aradıktan sonra öğrendim. Böyle bir insanlık örneği gösteren Mehmet ağabeyimizden Allah razı olsun" dedi.

Parayı bulan Mehmet Çelik de yaptığı açıklamada, saat 13.00 sıralarında camide bir paket bulduğunu belirterek "Paketi alıp pencerenin kenarına koydum. Namazımı tamamladıktan sonra paketin içerisinde ne olduğuna baktım. Parasını kaybetmiştir, üzüntüsü vardır. Bunu gidermiş olduk. Vatandaşlık görevini yerine getirdiğimi düşünüyorum. Haram para insanı kalkındırmaz ve yüceltmez" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2010 Cuma 18:32:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?