3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Veysel Eroğlu Rize'de

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Rize'de yapımı devam eden Hidroelektrik Santralleri'nin yüklenici firmaların ÇED (Çevre Etkileşim Değerlendirme) raporlarına uymamaları halinde ağır cezalara çarptırılarak ruhsatlarının iptal edilebileceğini söyledi.

AK Parti Rize İl Başkanlığı kongresine katılmak üzere bugün Rize'ye gelen Bakan Eroğlu, KÖYDES kapsamında Rize'ye son 2.5 yılda 71 milyon lira kaynak gönderildiğini bildirdi. İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen kongreye AK Parti Çorum Milletvekili Ağah Kafkas, AK Parti Artvin Milletvekili Ertekin Çolak, AK Parti Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu, AK Parti Rize Milletvekili Lütfü Çırakoğlu olmak üzere çok sayıda partili katıldı.
Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, Bakanlık olarak Rize'de 63 milyon lira harcama yapıldığını belirterek, "Rize'de kendi dönemimizde 20 dere ıslahı yaptık. Bunlar için 63 milyon lira harcadık. Şu an 10 büyük dere ıslahı çalışması yürütmekteyiz. Rize'de su sorunu yok. Ama biz büyük düşünüyoruz. 2050 yılına kadar su sorunu olmaması için çalışıyoruz. KÖYDES kapsamında da Rize'ye son 2.5 yılda 71 milyon lira kaynak gönderildi'' dedi.
Tek listenin oya sunulduğu kongre de AK Parti Rize Kurucu İl Başkanı Hasan Karal, bir süredir İl Başkanlığı görevini yürüten Yılmaz Katmer'den görevi devraldı.
ÇED'E UYMAYANIN RUHSATI İPTAL EDİLİR
Bakan Eroğlu, kongrenin ardından Rize Valisi Zekeriya Şarbak'ı makamında ziyaret etti.


Eroğlu, burada basın mensuplarının sorularını cevapladı. Rize'de yapımı devam eden Hidroelektrik Santrallerinde ÇED Raporlarına uymayan yüklenici firmaların ruhsatlarının iptal edilebileceğini belirten Eroğlu, şöyle konuştu: "Bazı firmalar inşaat yaparken tabiatı tahrip ettiklerini gördük. Geçen yıl Rize'de Bakanlığımıza bağlı birimler, firmalar ve sivil toplum kuruluşları ile toplantı yaptık. Bu hataları yerinde görerek ikaz ettik. Hatta büyük ceza verdik. Tünellerden çıkan malzemenin dere yataklarına dökülmesini yasakladık. Yolların genişletilmesi için malzeme ihtiyacı vardı. Bu malzemeler buralarda değerlendirildi. Bu santral inşaatları başlamadan mutlaka Çevre Etkileşim Değerlendirme raporları alınıyor. Bu raporlara göre hareket etmeyenlerin faaliyetlerini durduruyoruz. Büyük ceza veriyoruz. Gerekirse bu firmaların su kullanım anlaşmalarını ve ruhsatlarını da iptal ederiz."


Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından Rize Valisi Şarbak'a yanında getirdiği hediyeleri takdim etti.
 

İha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2009 Pazar 18:39:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?