5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Victoria neden Müsülüman oldu?

İslamiyet'i seçen Çaykur Rizespor'un Kolombiyalı futbolcusu Victoria ve eşi Paula Rave, Müslüman olduktan sonra huzur bulduklarını ve kendilerini daha güvende hissettiklerini söyledi.

Rave çifti, Rize'deki evlerinde gazetecileri ağırlarken, neden Müslüman olduklarını anlattı. Dört sezondur Çaykur Rizespor'da forma giydiğini belirten Gustova Andres Victoria Rave, eşinin telkini üzerine İslamiyet'i araştırdığını kaydetti. Türkiye'ye geldikten sonra İslam dininin eşi Paula'nın dikkatini çektiğini dile getiren Victoria, "Eşim bu konuda kitaplardan araştırma yaptı. Bu şekilde İslamiyet ile ilgili birçok şey öğrendi. Bu öğrendiklerini bana da anlattı. Sonuçta Müslümanlığın diğer dinlerden daha gerçekçi ve akla yatkın olduğunu gördük. Bu nedenle din olarak İslamiyet'i seçtik" dedi.

Victoria'nın eşi Paula ise, İslam dinini son din olduğu için seçtiklerini vurgulayarak, Müslüman olduktan sonra huzur ve güven bulduklarını ifade etti. Müslüman olduklarını aileleriyle de paylaştıklarını aktaran Paula, "Bu güzel olayı ailelerimizle de paylaştık. Bir sorun olmadı. Aile içerisindeki prensipleri değiştirmek biraz zordur, ama yine de bir problem olacağını düşünmüyoruz. Kur'an-ı Kerim'de yazanlar İncil'de yazanların devamı. İslamiyet daha yeni bir din olduğu için onu seçtik. Hayatımızda fazla bir şey değişmedi. İbadet şeklimiz değişti. İncil Hz. İsa döneminde olduğu için İslam dininin ibadet şekli daha modern. Müslüman olduktan sonra evimizde ve ailemizde daha huzurluyuz. Kendimizi daha güvende hissediyoruz" diye konuştu.

Rave çifti, boş zamanlarında İspanyolca tercümeli Kur'an-ı Kerim ilmihal kitapları okuduklarını dile getirirken, çiftin evinlerinde Fatiha Süresi, Allah ve Hz. Muhammed isimlerinin yazılı bulunduğu tablolar yer alıyor.

iha
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2007 Salı 09:23:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?