3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Yaban hayvanları koruma altında

Rize'de yaban hayatı koruma çalışmaları kapsamında yaralı olarak bulunan karaca, akbaba ve kuğu, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ekiplerince tedavi altına alındı.

İl Çevre ve Orman Müdürü Sabit Kandemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaban hayatın korunmasına büyük önem verdiklerini belirterek, ''Kalkandere ilçesinde tüfekle yaralanmış karaca, Güneysu ilçesinde kanatları kesilmiş akbaba ve Rize balıkçı barınağında tüfekle yaralanmış kuğu vatandaşlar tarafından kurumumuza getirildi. Ekiplerimiz yaralı hayvanların gerekli tedavilerini yürütüyor'' dedi.

Akbabanın kanatlarının temizlenerek tedavisine başlandığını, yaklaşık 4 ay sonra akbabayı doğaya salabileceklerini ifade ederek, ''kuğunun tedavisinin ise bir hafta sonra tamamlanacağını düşünüyoruz'' diye konuştu.

Karacanın durumunun ağır olduğunu anlatan Kandemir, ''Gerekli tedavinin ardından karacanın ayağa kalkmasını sağladık. Ancak ayağını kullanamıyor. Önümüzdeki günlerde yapacağımız değerlendirmelerde ayağının düzelme ihtimali olursa İstanbul'a göndereceğiz. Eğer ayağının iyileşme imkanı olmazsa herhangi bir hayvanat bahçesine bakımın yapılması için vereceğiz'' dedi.

Kandemir, yaban hayatına sahip çıkılmasını istediklerini kaydederek, ''yaban hayatın korunması için gerekli hassasiyeti gösteriyoruz. Ancak özellikle yasa dışı avlananlar tarafından yaralanan birçok hayvan müdürlüğümüze getiriliyor. Vatandaşlarımız yaban hayatına karşı duyarlı olsun, yasak dönemlerde kaçak avlanmasın'' diye konuştu.
 

A.A
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 12:45:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yıldırım karadeniz IP: 78.167.132.xxx Tarih : 25.06.2009 21:26:39

ben karadenizin incisi ordunun yeşili ve doğasıyla kendine hayran bırakan ulubey ilçesindenim... burada şuayip tepesi denen yaban hayatı zengin bir bölgeyi koruma altına aldılar. Fakat bu alanı tel örgülerle kapatıp bölgedeki yaban(KEÇİ,DOMUZ,TİLKİ,ÇAKAL,SİNCAP ...VB) hayvanları hapis altına aldıktan sonra beslenme ve su ihtiyaçlarını nasıl gidereceklerini hiç düşünmeden o hayvanları resmen ölüme teketmiş durumdalar.... bu durum yıllardır bu hayvanların bölghede üremesi ve yaban hayatı zenginliği için fedakarlık yapan köy halkınıda fazlasıyla rahatsız etmekte bu konuyla ilgi yardım ve desteklerinizi rica ediyoruz saygılarımla .  iyiçalışmalar