30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Yağış, sel ve heyelan getirdi!

RİZE’DE ŞİDDETLİ YAĞIŞ

Rize’de 26 Ağustos tarihinde meydana gelen heyelanlarda 13 kişinin hayatını kaybettiği Gündoğdu Beldesi yine sel ve heyelanlara maruz kaldı.

Rize’de geçtiğimiz günden bu yana etkisini sürdüren şiddetli sağanak yağış Gündoğdu Beldesi’nde maddi hasara neden oldu. Gündoğdu–Vekilöy yolu derenin taşması ve yoldaki çökmelerden dolayı araç ulaşımına kapandı. Küçük çapta heyelanlardan etkilenen bir çok ev boşaltıldı. Yolun trafiğe açılması ve sel riskine karşı tıkanan menfezlerin açılması için çalışmalar başlatıldı.

Bazı Gündoğdu sakinleri, her yağmurda evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını belirterek, “Yağmurla birlikte evleri terk ettik. Dere taştı. Yol araç ulaşımına kapandı. Her yağmurda ne olacak diye korkuyoruz. Sürekli endişe içerisindeyiz” dediler.

Gündoğdu Beldesi Belediye Başkanı Süleyman Yıldız, yaptığı açıklamada, yağan yağmurun beldelerinde yine hasara yol açtığını ifade ederek “26 Ağustos afetinde en büyük hasarı biz görmüştük. Dün gece aşırı yağış sonucu Gündoğdu Deresi’nin taşması ile Veliköy yolu yeniden araç ulaşımına kapandı. Beldede maddi hasarlar oluştu“ ifadelerini kullandı.

Yıldız, 26 Ağustos afetinde evlerini kaybeden 135 kişinin en geç bir yıl içerisinde yeni evlerine kavuşacağını da kaydederek “Gündoğdu Beldemiz sınırları içerisinde 10 dönüm bir arazi kamulaştırılıyor. Bunun için tapu işlemlerini başlattık. TOKİ tarafından bu arazi üzerinde 4 daire üzerinden yedi katlı beş bina inşa edilecek. Umuyorum ki 2 ay içerisinde inşaata başlanılacak. Sekiz ay içerisinde de binalar tamamlanıp hak sahiplerine teslim edilecek” diye konuştu.

Rize’de etkisini sürdüren yağışlar bir çok trafik kazasına da neden oldu. Güneysu ilçesinden Rize istikametine gitmekte olan M.F. yönetimindeki 53 DE 651 plakalı araç, şiddetli yağışın etkisi ile yol üzerinde oluşan su birikintisinde kayarak direksiyon hakimiyetini kaybetti. Araç yol kenarındaki radar tabelasına çarparak durabildi. Araçta bulunan M.F., M.F., A.F., H.A ve M.A isimli beş kişi yaralandı.

Yaralılar, Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındılar.

RİZE’DE ŞİDDETLİ YAĞIŞ
RİZE’DE ŞİDDETLİ YAĞIŞ
RİZE’DE ŞİDDETLİ YAĞIŞ
RİZE’DE ŞİDDETLİ YAĞIŞ
RİZE’DE ŞİDDETLİ YAĞIŞ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2010 Çarşamba 14:14:00
Güncelleme :7 Ekim 2010 Perşembe 16:36:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?