3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Yardım kampanyasına destek

Rize Valisi Zekeriya Şarbak, tüm Rizeliler'i Filistin için yurt genelinde başlatılan yardım kampanyasına katılmaya çağırdı.


Rize Valisi Zekeriya Şarbak, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve Rize İl Genel Meclisi Başkanı Rahmi Metin düzenledikleri ortak basın açıklamasında Rizeliler'i Filistin için başlatılan yardım kampanyasına destek olmaya davet etti. Rize Valisi Zekeriya Şarbak, Filistin’de müslümanların İsrail’in uyguladığı acımasız ve orantısız güç karşısında ezildiğini belirterek, “İsrail Filistin’de acımasızca orantısız güç kullanmaktadır. Bu zulüm çok sayıda can kaybına neden olmuştur. Binlerce insan barınma, açlık, susuzluk ve salgın hastalık problemleri ile karşı karşıyadır. Halkımızın da beklentileri doğrultusunda dost ve kardeş Filistin halkının karşı karşıya bulunduğu sıkıntıların hafifletilmesinde katkıda bulunmak ve gerekli her türlü desteği sağlamak üzere kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımızın yardım faaliyetlerine başlanılmıştır. Komşusu açken tok yatmayan bir anlayışa sahip insanımızı bu yardım kampanyasına destek vermeye davet ediyoruz” dedi.


Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ise yaptığı açıklamada tüm Rizeliler’in bu kampanyaya destek vereceğine inandığını ifade ederek kendisinin kampanyaya 3 bin TL destek ile katıldığını açıkladı. Bakırcı ayrıca bundan böyle İsrail ürünlerini boykot ederek kesinlikle İsrail ürünü tüketmeyeceğini belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 15:19:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?