3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Yaş çay taban fiyatı

Rize Ziraat Odası hazırladığı maliyet raporu ile yaş çay için hükümetten 1 TL 20 kuruş taban fiyatı istedi.
 

Rize Ziraat Odası Rize’de bulunan sivil toplum kuruluşları ile ortaklaşa yürüttüğü çalışma neticesinde 2009 yılı için 1 kilogram yaş çay yaprağı maliyetini 1 TL 20 Kuruş olarak belirledi. Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, “2009 yılı için hükümet tarafından açıklanacak yaş çay bedelinin belirlenmesi için bir çalışma yaptık. Rize’de birkaç sivil toplumu dışında tüm sivil toplum kuruluşları ile yürüttüğümüz çalışma neticesinde bir rapor hazırladık. Ülkemizin içerisindeki ekonomik şartları da göz önünde bulundurarak 2009 yılı için 1 kilo gram yaş çay karşılığında hükümetten 1 TL 20 kuruş istemeyi uygun gördük. Bu raporumuzu ilgili bakanlığa ulaştırdık” dedi.


Paliç, ayrıca 2009 yılında üreticiye ödenecek olan yaş çay bedelinin destekleme primi ile ikiye bölünmeden tek kalemde ödenmesini talep ettiklerini belirtti.
Rize Ziraat Odası tarafından geçtiğimiz yıl yapılan çalışmada 1 kilogram yaş çay bedeli 1 TL 5 kuruş olarak hesaplanmış ancak hükümet tarafından 1 kilogram yaş çay yaprağına destekleme primi ile 85 kuruş verilmişti.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 19:56:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?