30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Yaşama yüzde 1 ile tutundu

YAŞAMA YÜZDE 1 İLE TUTUNDU

Rize’de doktorlar tarafından yaşaması için yüzde bir ihtimal verilen 11 yaşındaki çocuk 5 ay süren bitkisel hayattan çıkarak yaşam belirtisi gösterdi.

Edinilen bilgiye göre, Murat-Leman çiftinin 11 yaşındaki çocukları Murathan Görmüş, Rize’de 28 Temmuz tarihinde bisikleti ile gezinirken bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı. Beyin travması geçiren çocuk için doktorlar yüzde bir ihtimal ile yaşar derken, Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi’nde 5 aydır bitkisel hayatta kalan Murathan, 5 ay üzerine geçtiğimiz haftalarda hareket ederek yaşam belirtisi gösterdi. Aradan geçen birkaç hafta içerisinde sol elini ve sağ ayağını az da olsa hareket ettirmeye başlayan Murathan, zamanla söylenilenlere tepki vermeye başladı.

Baba Murat Görmüş, oğullarının sağlığına kavuşacağına inandıklarını, hiçbir zaman umutlarını yitirmediklerini belirterek “Doktorlar bize oğlumuzun iyileşme şansının ancak yüzde bir olduğunu söylediler. Büyük üzüntü yaşamıştık. Ancak elimizden gelen bir şey yoktu. Aradan geçen haftalarda ise büyük bir gelişme yaşandı ve çocuğumuz gözlerini açtı” dedi.

Annesi Leman Görmüş ise her şeyin ilkini Murathan ile yaşadıklarını anlatarak, ''Oğlumun kaza geçirip bu halde olması tarif edilemez kötü bir duygu. Ama yine de gözlerini açmasına ve tedaviye yanıt verebilecek olmasına şükrediyorum. Allah hiç bir anneyi çocuğuyla sınamasın'' diye konuştu.

Murathan’ın tedavisi ile ilgilenen Beyin Cerrahı Dr. Bülent Özdemir ise yaptığı açıklamada, ''Bilinci tamamen kapalı, durumu oldukça kötüydü. Bu nedenle 2 hafta uyuttuk. Sonra yavaş yavaş uyandırmaya başladık. Ardından kendine gelince servise alındı. Kendini toparlamayı başardı. Biz de elimizden geldiğince tedavisini yapmaya çalıştık. Şu andan itibaren hastanemizde beyin cerrahi anlamında yapılabilecek bir şey yok. Artık fizik tedavi ve rehabilitasyon yapılması gerekiyor. Bu nedenle tedavisine Ankara'da devam edilecek. Büyük ihtimalle tamamen iyileşemeyecek. Ancak fizik tedavi ile 1 yıl içinde temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek duruma geleceğini tahmin ediyoruz'' dedi.

Öte yandan BİMER'e başvuran aile ile İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri temasa geçerken, yapılan araştırma sonucunda küçük Murathan'ın tedavisinin Ankara Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılabileceği belirlendi. Ankara ile irtibata geçen İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, küçük Murathan'ın Ankara'ya giderek tedavine devam edilmesini sağladılar. Murathan Görmüş geçtiğimiz gün tedavi için bir ambulans ile Ankara’ya gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2010 Cuma 15:41:00
Güncelleme :10 Aralık 2010 Cuma 15:42:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?