3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Yazıcı hem üzüldü hem sevindi

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı,
halasının oğlunun cenaze törenine katılmak üzere geldiği memleketi Rize'de, ilk torununun dünyaya geldiği müjdesini aldı.

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, üzüntü ve sevinci bir arada yaşadı.
Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, halasının oğlu Halil Balcı'nın cenaze törenine katılmak üzere Rize'ye geldi. Yazıcı, Rize'de kızı Emine Esra Yazıcı Çekerler'in bir kız çocuğu dünyaya getirdiği haberini alınca hem torun sahibi hem de dede olmanın sevincini yaşadı.
Bakan Yazıcı, Rize'de ilk olarak AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti ve partililerle görüştü. Bakan Yazıcı, yeni oluşturulan Kabine ile daha iyi hizmet etmeyi amaçladıklarını belirterek şunları söyledi: "Amacımız bu ülkeye hizmet etmektir. İnsanımızın hayatını kolaylaştırmak, rahatlatmaktır. Bir taraftan da bulunduğumuz coğrafyanın özellikleri dolayısıyla çevremizdeki ülkelerle iyi diyalog içerisinde bulunmak ve hepsi ile de diyalogumuzu geliştirerek Atatürk'ün de ifade ettiği gibi sulh ve sükunet
içerisinde, 'Yurtta sulh, cihanda sulh' hedefi doğrultusunda, dünyadaki milletler arasında Türkiye'nin tarihindeki geçmişindeki şanlı sayfalara yenisini ekleme gayretindeyiz."


Mardin'de bir düğünde meydana gelen baskında 44 vatandaşın hayatını kaybettiği olayı değerlendiren Yazıcı, şöyle konuştu: "Dün Mardin'de yaşanan olayda ölenlere rahmet diliyoruz. Yakınlarına, aziz milletimize sağlık diliyoruz. İlk bilgilere göre kan davası olduğu söyleniyor. İlgili bakanlarımız bölgeye gitti. Sebebi ne olursa olsun insanın insanı öldürmesi kadar kötü bir şey olamaz. Bu sevgisizliktir. Şuursuzluğun eseridir. İnsanı duyguları bir yana bırakanların eseridir."
Bu arada Bakan Yazıcı'nın dede olduğu haberini partililerle paylaşmasını görüntüleyemeyen bir kameramanın Bakan Yazıcı'dan açıklamayı tekrarlamasını istemesi gülüşmelere yol açtı. Büyükbaba olduğunu anlatan Bakan Yazıcı, şunları söyledi: "Yani dede oldum. Kızım Emine Esra Yazıcı Çekerler'in Sera Azra Çeker isimli bir kızı oldu. Torun çok seviliyormuş. Dolayısıyla çok mutluyum. Akşam İstanbul'a dönüp onu görmek için sabırsızlanıyorum. Allah sayılarını artırsın herkese de nasip etsin."

iha
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2009 Salı 15:32:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?