5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Yeni spor tesisinin temeli atıldı

Rize'de yapımı bir grup iş adamı tarafından üstlenilen ve 30 milyon dolara mal olacak yeni spor tesisinin temeli atıldı.


Rize Valiliği ve Rize Belediyesi ile bir grup iş adamından oluşan Rize Yatırım A.Ş. arasında daha önce imzalanan özel bir protokol gereği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait Rize Atatürk Stadyumu, Rize Ekrem Orhon Stadyumu ve 2 Mart Kapalı Spor Salonu'na ait arazi Rize Yatırım A.Ş.'ye devredilmişti. Bunun karşılığında Rize Yatırım A.Ş. tarafından da merkez Engindere Mahallesi'nde 30 milyon dolar değerinde yeni bir spor tesisinin yapılması taahhüt edilmişti.


İçerisinde 15 bin kişi kapasiteli 1 stadyum, kapalı spor salonu, yüzme havuzu ve tenis kortlarının yer alacağı spor tesislerinin temeline ilk harç önceki gün döküldü. Rize Valisi Kasım Esen, Rize Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Halim Mete ve bir grup iş adamı, temeli atılan stadyum tribün inşaatında incelemelerde bulundu. İşadamı Halim Mete, stadyum tribününün güney kısmının temelinin atıldığını belirterek projeyi 18 ay içerisinde tamamlayarak hizmete sokmayı, mevcut tesislerin bulunduğu arazi üzerinde ise dev bir iş merkezi yapmayı planladıklarını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2007 Pazartesi 11:51:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ALI BERK IP: 212.72.146.xxx Tarih : 16.07.2007 15:17:16
O degerli arsa yani eski stad civari bedavaya peskes cekilmis,neden ihaleye kimse girmemis.arti RIZE halki uyutulmustur.gecmis olsun.zaman herseyi gosterecek.RIZE HALKINDAN DA BIR KISI CIKIP HESAP SORARAMAMISTIR.LAFTA KUL BIRAKMAYIZ HALBUKI.YAZIK