3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Yeni stad 13 Ağustos'ta açılıyor

Rize Belediyesi tarafından Rize Yatırım A.Ş'ye yaptırılan Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu, 13 Ağustos tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla Çaykur Rizespor ile Fenerbahçe arasında oynanacak özel maçla açılacak.

Rize Belediyesi tarafından projelendirilen yeni spor kompleksi, Türkiye'de ilk kez uygulanan bir metotla kısa sürede tamamlanarak hayata geçiriliyor. Proje kapsamında imzalanan bir protokolle 30 milyon dolara mal olacak yeni spor kompleksi Rizeli iş adamlarından oluşan Rize Yatırım A.Ş. tarafından inşa edildi.

Proje tamamlandığında Rize'de bulunan Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Rize Atatürk Stadyumu, Rize Ekrem Orhan Stadyumu ve Rize 2 Mart Kapalı Spor Salonu'nun bulunduğu araziler Rize Yatırım A.Ş'ye devredilecek. Rizeli iş adamları, bu arazi üzerinde dev bir iş merkezi kurmayı planlıyor. Stadyumu tamamlanan spor kompleksi içerisinde yüzme havuzu ve bir de kapalı spor salonu yapılacak.
Rize Yatırım A.Ş ve Rizespor A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Halim Mete, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ile yeni stadyumda incelemelerde bulundu.

Mete, yeni stadyumun Avrupa standartlarında yapıldığını ve uluslararası resmi müsabakaların yapılabileceği şekilde inşa edildiğini belirterek, "Tesisin stadyum bölümü tamamlama aşamasına geldi. Stadyum, Sayın Başbakanımız tarafından burada oynanacak Fenerbahçe-Çaykur Rizespor hazırlık maçıyla açılacak. Bu tesisin yapılması için Rize Belediyesi'ne almış oldukları karardan dolayı teşekkür ediyorum. Bu kararın arkasında en çok teşekkürü hak eden Rizeli sayın başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır" diye konuştu.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ise, stadyuma Recep Tayyip Erdoğan isminin verileceğini hatırlatarak, "Bu tesisin planlanması aşamasında yerle ilgili uzun çalışmalarımız oldu. Sayın başbakanımızın da desteğiyle, Rize kamuoyunun desteğiyle Rizeli iş adamlarımızdan oluşan Rize Yatırım A,Ş zarar etme pahasına baba ocaklarına bu yatırımı yaptı. Bu tesisin yapılmasında büyük destekleri olan başbakanımıza çok teşekkür ediyoruz. İsminin uzun yıllar bu tesiste yaşatılacağını düşünüyorum. Rize'ye çok emeği geçmiştir. Umuyorum torunlarımızda Recep Tayyip Erdoğan ismini bu tesiste görecektir" dedi.

Halim Mete de, Belediye Başkanı Bakırcı'nın bu kararını destekleyerek, "Rizepor olarak, Rize Yatırım A.Ş olarak başkanımızın tesisin ismi konusunda aldığı kararı destekliyoruz. Başından beri de bizim istediğimiz buydu. Tabi isim konusundaki kararı verecek olan önce isim sahibidir ardından Belediye Meclisi" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2009 Pazartesi 17:26:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?