3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Yeşil çay satışları patladı

DOMUZ GRİBİ YEŞİL ÇAY SATIŞLARINI ARTIRDI

Domuz gribi başta olmak üzere grip salgınları yeşil çaya olan ilgiyi artırdı.

Türkiye'de domuz gribi ve mevsimsel grip salgınlarının artmasıyla birlikte yeşil çay tüketiminde de artış gözlendi. Türkiye'de ilk kez 2003 yılında deneme üretimleri yapılan ve üç yıldır satışa sunulan yeşil çay satışlarında son aylarda önceki yıllara kıyasla artma meydana geldi.

Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, grip salgınlarının yeşil çay satışlarını artırdığını tahmin ettiklerini belirterek, "Zamanla kendi damak tadını oluşturan yeşil çay tüketiminde belli bir periyotta artış takip edilirken, özellikle son aylarda normal artış hızının üstünde bir taleple karşılaştık. Yeşil çay satışlarında hızlı bir artış söz konusu. Şifa kaynağı olarak bilinen yeşil çay, birçok hastalığa iyi gelirken gribal enfeksiyonla karşı da engelleyici ve tedavi edici özelliği ile biliniyor. Yeşil çay

tüketimindeki artışta, son zamanlarda ülke gündemini de meşgul eden grip salgınlarının etkili olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Yeşil çay üzerinde yapılan bilimsel araştırmalarda kanser başta olmak üzere damar hastalıkları, mide ve bağırsak problemleri, romatizma hastalıkları, vücuttaki zararlı yağların yakılması, deri beslenmesi, grip ve kemik erimesi gibi birçok hastalığa iyi geldiği biliniyor. Dünyada başta Çin ve Japonya gibi ülkeler olmak üzere 800 bin ton civarında yeşil çay üretilerek tüketiliyor. Ülkemizde ise tüketim miktarının 150 ton civarında olduğu ifade edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2009 Cuma 13:57:04
Güncelleme :25 Aralık 2009 Cuma 20:54:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?