5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Yılmaz Kırat'a bindi

Rize Bağımsız Milletvekili adayı Mesut Yılmaz, DP ve Anavatan Partisi'nin birleşememesini değerlendirdi

Seçim bölgesi Rize'de gezilerini sürdüren Mesut Yılmaz, bu sabah şehir merkezinde Toptancılar Hali ve Sanayi Sitesi'nde esnaf ziyareti yaptı. Esnafla sohbet eden Yılmaz, "Seçimden sonra Demokrat Parti ve Anavatan Partisi'ni birleştireceğinizi açıkladınız. Bunu nasıl yapacağınızı biraz açar mısınız?" sorusuna, "Merkez sağda bir birleşmenin kaçınılmaz olduğunu söylüyorum. Türkiye'de merkez sağın, seçimlere, sadece barajı aşmayı hedefleyen bir parti olarak değil, iktidarı hedefleyen bir parti olarak katılması gerektiğini söylüyorum. Maalesef son seçimde Türk seçmeni böyle bir iktidar alternatifine sahip değildi. Bu seçim merkez seçmenin bu çaresizliğinin son seçimi olacak. Önümüzdeki dönemde en önemli siyasi hedefimiz Türk seçmenine kararlılığı olacak bir merkez alternatifi sunmaktır. Ben Rize'den seçilir de meclise gidersem önümüzdeki dönemde bu birleşme sürecine her türlü çabayı harcayacağımı söyledim" yanıtını verdi.

Yılmaz, birleşme halinde, genel başkanlık durumunun ne olacağı sorusuna ise, "Ben daha önce genel başkanlık hedefim olmadığını söylemiştim. Ama eğer mecbur kalırsam, benim dışımda bu birleşmeyi imkansız görürsem, bunu dahi düşünebilirim" yanıtını verdi.

Yılmaz, adının cumhurbaşkanı adayı olarak geçmesiyle ilgili olarak ise, "Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı hiç kimse için siyasi hedef olamaz. Sadece siyasi partilerin uzlaşmasıyla Cumhurbaşkanı seçilebilir. Hele Anayasa Mahkemesi'nin son kararından sonra Meclis'te 3'te 2'lik uzlaşma gerekiyor. Dolayısıyla hiç kimsenin böyle şahsi bir hedefle yola çıkması uygun değil. Ancak ortaya çıkacak bir kompozisyonla bu meselenin nasıl çözüleceğini hep beraber göreceğiz" dedi.

DP ile Anavatan arasındaki birleşmenin gerçekleşmemesinin ardından Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün'ün "Mesut Yılmaz bu birleşme için fazla çaba harcamadı" açıklamasının hatırlatılması üzerine de Yılmaz şunları söyledi:

"Evet, çünkü Sinan Aygün bu işe çok sonra katıldı. Bu işi zannediyorum uzun süre gazetelerden takip etti. Ben geçen yıl Ağustos ayında Rize'de yaptığım ilk mitingden sonra bu konuda basından ve reklamdan uzak çaba gösterdim. Belli noktaya kadar da getirdim. Ama maalesef son anda küçük hesaplar büyük hedefe ağır bastı."

Bu arada Yılmaz dün çıktığı Ayder Yaylası'nda ata binerek bir süre gezinti yaptı ve salıncakta sallandı. Yılmaz'ın bindiği atın renginin beyaz olması çevredekilerin, "Kırat'a bindi" yorumları yapmasına neden oldu.

Yılmaz'ın hafta sonunda 3 günlüğüne İstanbul'a giderek dinleneceği ardından Rize'ye dönerek seçim çalışmalarına devam edeceği bilirtildi.

İŞTE RİZE'NİN 3 VEKİLİ

Rize Bağımsız Milletvekili adayı Mesut Yılmaz'ın bugün yaptığı esnaf ziyaretinde ilginç görüntüler oluştu. Yılmaz, Sanayi Sitesi'nde AKP'nin seçim otobüsünü görünce yanına giderek sürücüsüyle aracın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Yılmaz, görüntü alan basın mensuplarına dönerek, "AKP adaylarına söyleyin, onlar da benim otobüsün önünde resim çektirsin, ödeşelim" diye espri yaptı.

 Bu sırada Yılmaz'ın arkasındaki otobüsün üzerinde bulunan AKP adaylarının fotoğraflarıyla Yılmaz'ın duruşu çevrede çeşitli esprilerin yapılmasına neden oldu. AKP'nin 1'inci sıra adayı Ali Bayramoğlu ve 2'nci sıra adayı Dr. Lütfi Çırakoğlu'nun fotoğrafları tam olarak görünürken, 3'üncü sıra adayı Hasan Karal'ın fotoğrafının büyük bölümü, otobüsün açık olan kapısı nedeniyle görülemedi. Bunun üzerine çevredekiler, Ali Bayramoğlu, Lütfi Çırakoğlu ve Mesut Yılmaz'ı kastederek, "İşte Rize'nin 3 vekili" yorumunu yaptı.

3 milletvekili çıkarma hakkına sahip olan Rize'de, seçim sonucu dağılımın AKP 2 ve Mesut Yılmaz tahmin ediliyor.

DHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2007 Salı 16:04:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?