5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Yılmaz'ın hedefi büyük

Başbakanlardan Rize Bağımsız Milletvekili Adayı Mesut Yılmaz, doğum yeri Rize'nin Çayeli İlçesinde siyasete sadece milletvekili olmak için dönmediğini, hedeflerinin büyük olduğunu açıkladı.

Seçim çalışmalarını sürdüren Rize Bağımsız Milletvekili Adayı Mesut Yılmaz, Çayeli İlçesinde bir miting düzenledi. Miting alanına yürüyerek gelen Yılmaz'a hemşehrileri büyük ilgi gösterirken Yılmaz ile fotoğraf çektirebilmek için birbiriyle yarıştılar. Çayeli Meydanı'na geçen Yılmaz, seçim otobüsünün üstünden yaptığı konuşmada "Halka hizmet hakka hizmettir" anlayışını siyasette yeniden hakim kılmak için aday olduğunu söyledi.

Yılmaz yaptığı konuşmada, "Siz beni 20 sene milletvekili yaptınız. Siz beni bakan yaptınız, başbakan yaptınız. Ben şimdi milletvekilliği için aday değilim. Tıpkı 1983'te olduğu gibi, ANAP'ı kurduğumuz ilk günlerde olduğu gibi halka hizmet, hakka hizmettir anlayışını yeniden Türk siyasetinde hakim kılmak için aday oluyorum."

Kavga için değil huzur için, milleti bölmek için değil birleştirmek için, laf için değil hizmet için aday olduğunu anlatan Yılmaz, şöyle konuştu: "Demokrat Parti'nin, Adalet Partisi'nin ve Anavatan Partisi'nin devamı olan güçlü bir siyasi alternatif yok. Önümüzdeki meclis herhalde bugünkünden daha kavgacı bir meclis olacak. Bir tarafta AKP diğer tarafta CHP, bir tarafta MHP diğer tarafta DTP, DP neyse. Ben iki buçuk sene başbakanlık yaptım. Bu iki buçuk senenin hesabını benden 4 sene sordular. Soruşturma yaptılar, araştırma yaptılar. Yüce Divan'a verdiler. Ama bugün huzurunuzdayım. Benim başkaları gibi milletvekilliğine ihtiyacım yok. Makamlara sandalyelere ihtiyacım yok. Şu çocukların geleceği için yapacağımız hizmetler var"

iha
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2007 Çarşamba 23:39:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?