5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Yok böyle tesis!

Rize’nin Fındıklı İlçesi Arılı Köyü’nde dik bir yamaçta kayalıkların üzerinde inşa edilen akıllara zarar alabalık tesisi, bugüne kadar karşılaşılan benzerlerini gölgede bıraktı.

Rizeliler, doğanın zorluklarına karşı geliştirdikleri pratik çözümler ve coğrafyanın sunduğu imkansızlıklara karşı yaptıkları ilginç yapılar ile dikkat çekmeye devam ediyor.

Rize’de dikkat çeken ilginç yapılara eklenen yeni bir ilginç yapı ise akıllara zarar dedirtecek türden.

Rize’nin Fındıklı İlçesi Arılı Köyü’nde ikamet eden Ergin Özdemir (51) isimli kişi, kurmayı planladığı alabalık çiftliğini, suya yakın olması ve doğan bir havuzu bulunduğu için dağcıların bile tırmanmakta güçlük çekeceği bir yamaçta kurmaya kalkınca ortaya ilginç bir yapı çıktı. Özdemir, ilk kayalıkların arasındaki şelalenin üzerinde yer alan doğal havuzda bir alabalık havuzu oluşturdu. Ardından yanında bir çardak yaptı.

İlk önce bu balık satışına başladı. Çardağa rağbet artınca çardakta yemek hizmeti vermeye başladı. Müşteriler he geçen gün artmaya devam edince ise ortaya; kayalıkların üzerinde kartal yuvasını andıran labirent gibi geçitlerin ve doğal havuzların yer aldığı 60 kişinin aynı anda yemek yiyebileceği ilginç bir restoran çıktı. Karınlarını doyurmak için restoranda ulaşmak isteyen müşteriler önce yüksek bir köprüden geçiyor ardından ise labirenti andıran geçitlerden yürüyerek masalarına ulaşıyor.

Özdemir, küçük bir düşünce ile başladığı ilginç projesini ise şu şekilde anlattı:

“Amacım buradaki doğal havuzda küçük bir alabalık havuzu yapmaktı. Müşterilerin ilgisi artınca iş büyüdü. Böyle yayıldık. Kayaların içinde 1 metre derinliğinde kolonlar oluşturdum. Bina çok sağlam. 24 saatim burada geçiyor. Ustalar burada çalışmaya cesaret edemediği için genelde belime ip bağlayıp kendim çalışıyorum.”

iha
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2011 Cumartesi 12:40:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?