8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Rize'de İpsiz Recep krizi

Araştırmacı-yazar Mehmet Eren Polat Kuvay-ı Milliye kahramanlarından Rizeli İpsiz Recep'in hayatını konu alan tiyatro oyununun sahnelenmesini istemeyen bazı çevrelerin kendilerine yönelik sanal saldırı başlattıklarını söyledi. 

Kuvay-ı Milliye kahramanlarından Rizeli İpsiz Recep'in hayatını konu alan ve senaryosu araştırmacı-yazar Mehmet Eren Polat tarafından kaleme alınan tiyatro oyunu, önümüzdeki mart ayında Rize Gençlik Merkezi tiyatrocuları tarafından sahneye konulacak. Oyunla ilgili hazırlıkların sürdüğünü belirten yazar Polat, Ermeni ve bölücü örgüt yanlısı bazı internet sitelerinin oyundan rahatsızlık duyduğunu ve oyunun sahnelenmemesi için kendilerine yönelik sanal saldırı başlattıklarını söyledi. Söz konusu sitelerde bir kahraman olan İpsiz Recep hakkında hakarete varan ifadelere yer verildiğini kaydeden Polat, kendilerinin yine de oyunu planlanan tarihte sahneleyeceklerini belirtti. Uzun yıllar süren araştırma neticesinde İpsiz Recep'in hayatını derleyerek bir tiyatro oyunu kaleme aldığını dile getiren Polat, "Asırlarca bir arada yaşadığımız, Millet-i Sadıka unvanını verdiğimiz Ermeniler, Kurtuluş Savaşı yıllarında fırsatını bulduklarında canımıza kastedip, mallarımızı yağmaladı. Sevr'i gerekçe göstererek yurdumuzu işgal eden güçlerin desteğini de alarak Anadolu'yu yangın yerine çevirdiler. Anadolu'daki Türk varlığını yok etmek için insanları öldürmekten çekinmediler. Türk milletinin yiğit çocuklarının sessiz sedasız kendilerine boyun eğmelerini istediler, fakat istedikleri olmadı. İpsiz Recep ve arkadaşları gibi vatanseverler, komitacıların emellerine ulaşmalarına engel oldular. Bu, Ermeniler'in iddia ettiği gibi bir soykırım değil, soykırım yapmak için Anadolu'ya gelenlerin saf dışı bırakılması olayıdır" dedi. 

İpsiz Recep ve arkadaşlarının yaptığı işin çetecilik olmadığını söyleyen Polat, "O bir milis yüzbaşıydı. Ve milis kuvvetleriyle vatan için savaştı. Vatanın bağımsızlığını sağlamak için milli mücadelede yer aldı ve bu uğurda arkadaşlarını, yakın akrabalarını kaybetti. Dün Sevr'i gerekçe göstererek ülkemizi işgale kalkanlar, bugün başka gerekçelerle ve propagandalarla ülkemizi işgal etmeye kalkışıyorlar. Bir Türk evladı olarak söylüyorum, bunu asla başaramayacaklar. Anadolu ilelebet Türk yurdu olarak kalmaya devam edecektir" diye konuştu.
Birileri istese de istemese de Anadolu'nun İpsiz Recepleri'nin daima varolacağını vurgulayan araştırmacı-yazar Mehmet Eren Polat, bir halk kahramanını yeni nesillere tanıtacak olan oyunu sahnelemekten vazgeçmeyeceklerini sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2006 Pazartesi 15:49:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?