8
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

Rize'ye 8 ayda 300 bin turist

Rize'ye gelen turist sayısında önceki yıllara oranla yüzde 25 oranında bir artış yaşandığı belirtilerek, bu yılın ilk 8 ayında kente gelen turist sayısının 300 bini bulduğu kaydedildi. 

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Rize'ye gelen turist sayısında önceki yıllara göre yüzde 25 oranında artış kaydedildiğini söyledi. Bu yılın ilk 8 ayında Rize'ye 300 bin turist geldiğini belirten Hocaoğlu bu rakamın 140 bininin yabancı turistlerden oluştuğunu söyledi. Haziran ve Eylül aylarında Rize'nin tam kapasiteyle turizm sezonunu tamamladığını dile getiren Hocaoğlu "İlimize gelen yabancı turistlerin çoğunluğunu Gürcistan, Azerbaycan, ABD, İngiltere ve İsrail'den gelen turistler oluşturmaktadır" dedi. 

Çayın başkenti olmak için emin adımlarla yürüyen Rize'nin turizm açısından da önemli bir yerde olduğunu ifade eden Hocaoğlu, "Rize bütün turizm organizasyonlarına cevap veren ve kitle turizmi olarak adlandırdığımız deniz, kum ve güneşin yanısıra 3 bin metre yükseklikte de turizme cevap verebilmektedir" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2006 Salı 18:45:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?