5
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Acılar tazelendi

Samsunspor yönetimi, 1989 yılında Malatyaspor deplasmanına giderken geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Teknik Direktör Nuri Asan, futbolcular ve kulüp çalışanlarını mezarları başında andı.

Samsunspor yönetimi tarafından kazanın 17. yıldönümü nedeniyle mezarlıklarda anma töreni düzenlendi. Mezarları Samsun'da bulunan Teknik Direktör Nuri Asan Asri Mezarlık'ta, şoför Asım Özkan ise Kıranköy Mezarlığı'ndaki kabri başında törenle anıldı. Kabirlere çiçek koyup dua eden yöneticiler, B Genç PAF Takımı oyuncuları ile taraftarlar, acılarını tazeledi ve vefa örneği gösterdi.

Kazanın olduğu sırada Kulüp Başkanı olan Hakkı Tomaç, anma töreninde yaptığı konuşmada, aradan 17 yıl geçmesine rağmen acılarının halen taze olduğunu, kazanın kendilerinin ve Türk sporunun yaşadığı en acı olaylardan biri olduğunu kaydetti.

Samsunspor kafilesi, 20 Ocak 1989 tarihinde Malatyaspor deplasmanına giderken, Havza İlçesi yakınlarında trafik kazası geçirmiş ve Teknik Direktör Nuri Asan, futbolculardan Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomiç ile şoför Asım Özkan hayatını kaybetmişti. Kazada, futbolculardan kaptan Emin Kar, felç geçirerek futbolu bırakmak zorunda kalmış, milli kaleci Fatih'in ise kaburgaları kırılmıştı. Teknik Direktör Nuri Asan'ın ve şoför Asım Özkan'ın kabirleri Samsun, Tomiç'in kabri Bosna Hersek, Muzaffer Badalıoğlu'nun kabri Zonguldak, Mete Adanır'ın kabri ise KKTC'de bulunuyor.

Bu arada, Zoran Tomiç için Bosna Hersek'te, Mete Adanır için KKTC'de ve Muzaffer Badaloğlu için de Zonguldak'ta anma töreni yapıldığı bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2006 Cuma 17:40:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?