19
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Samsun'a spor kompleksi

Samsun'un ilk kademe belediyelerinden Canik Belediyesi tarafından 5 bin 500 metrekare alan üzerine kurulacak olan Canik Spor Eğitim Merkezi'nin ihalesinin 25 Ekim Salı günü yapılacağı bildirildi.

Canik Spor Eğitim Merkezi tamamlandığında binlerce sporcuya hizmet vereceğinin belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Spor kompleksinden aynı anda bin 500 kişi faydalanabilecek. Burada sporcular fiziksel gelişimlerinin yanı sıra ilk yardım konularında da eğitim alacaklar. Yani sporcular kendilerini her yönüyle sağlıklı bir şekilde yetiştirmiş olacaklar. Bunun içinde çalışmalarımız sürüyor. 1 yıl içinde tamamlanacak olan spor eğitim merkezi sadece Canik bölgesine değil, tüm Samsun halkına hizmet verecek" dedi.

Spor eğitim merkezinin 25 Ekim'de ihaleye çıkacağını ve 1 yıl içinde tamamlanacağını açıklayan Başkan Genç, "Canik Belediyespor futbol, basketbol, güreş, mücadele sporları, boks ve halkoyunları olmak üzere 5 branşta yaklaşık 800 sporcuya hizmet veriyor. Amacımız bu sayının daha da yukarılara çekilmesi. Bunun içinde spora her zaman destek olduğumuz gibi bundan sonrada desteğimiz sürecek ve spordaki başarımızı daha üst seviyeleri çıkartacağız. Gençlerimizin daha iyi alanlarda ve daha iyi şartlarda spor yapmaları için Samsun'a dev bir spor kompleksi kazandıracağız" diye konuştu.

2 bin 450 metrekare kapalı, 3 bin metrekaresi ise açık olmak üzere 5 bin 500 metrekare alan üzerine kurulacak olan Canik Spor Eğitim Merkezi'nden aynı andan bin 500 kişi faydalanabilecek. Komplekste, 450 kişilik seyirci salonu, 3 tenis kortu, 1 futbol ve 1 tane kapalı basketbol sahası, araç parkı, kondisyon ve çok amaçlı salon, kafeterya ve teknik birimler yer alacak.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2005 Çarşamba 15:05:10
Güncelleme :12 Ekim 2005 Çarşamba 11:26:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?