4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Samsunspor: 2 - Beşiktaş: 4

Samsun - Birinci Süper Lig’de oynanan karşılaşmada Beşiktaş, deplasmanda Samsunspor’u 4-2 yendi.

1. yarı 

Karşılaşmaya iki takım da kontrollü başlarken maçın ilk tehlikeli atağı 8. dakikada Samsunspor’dan geldi. Musa’nın sol taraftan kale alanına paralel gönderdiği toptan Adnan yararlanamadı.

15. dakikada ani gelişen Samsunpor atağında, Ivanov’un arapasıyla bir anda kaleciyle karşı karşıya kalan Ayari vurmakta gecikince, Ramazan yatarak topa hakim oldu.

18. dakikada Pancu’nun kale alanına paralel gönderdiği topa kimse dokunamayınca, meşin yuvarlak auta çıktı.

28. dakikada Kirita’nın ceza alanı dışından vuruşunda, top direğin üstünden auta gitti.

32. dakikada sol çaprazdan Kirita sert vurdu. Top direğin yanından auta çıktı.

34. dakikada pozisyon gereği yere düşen Adnan’ın üzerine kasten bastığı gerekçesiyle Pancu, kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

37. dakikada Kirita’nın ceza alanı dışından kaleyi karşıdan gören bir noktadan yaptığı vuruşta, yere çarptıktan sonra kaleye giden topu Ramazan son anda tokatlayarak dışarıya gönderdi.

42. dakikada Samsunspor’un ceza alanı dışından kazandığı serbest vuruşu kullanan Ayari’nin vuruşunda sonuç gelmedi ve ilk yarı 0-0 sona erdi.

2. yarı


52. dakikada sol taraftan ceza alanına gönderilen topa Kais, gelişine vurdu, defans oyuncularına çarpan top kornere çıktı. Kullanılan korner atışında ön direk dibinde Caner, topu kale yerine auta gönderdi.

67. dakikada Tümer, sol taraftan kendi getirdiği topla ceza alanına girdikten sonra pasını uygun durumdaki Ahmet Hassan’a çıkardı. Bu futbolcuya da sadece topa vurmak kaldı: 0-1

68. dakikada gelişen Samsunspor atağında Emre’nin topa elle müdahelesini hakem Çulcu penaltı olarak değerlendirdi. Emre’yi de sarı kartla cezalandırdı. Penaltı atışını kullanan Kais, topu, kalecinin solundan filelere göndererek durumu 1-1 yaptı.

71. dakikada kazanılan serbest atışı Tümer kullandı. Bu futbolcunun mükemmel vuruşunda top ağlara gidince Beşiktaş 2-1 öne geçti.

77. dakikada sol taraftan geliştirdiği atakta Sergen, kendini yerde bulunca hakem Çulcu, ikinci kez penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Tümer, yerden bir vuruşla kaleci Kerem’in solundan topu ağlara görderdi: 1-3

81. dakikada Fatih’in Erkan’a ceza alanı içindeki hareketini hakem Çulcu, penaltı olarak değerlendirdi. Atışı kullanan Kais, bu kez topu kalecinin sağından filelere göndererek durumu 3-2 yaptı.

Karşılaşmanın uzatma dakikalarında Tümer, topu, kale sahasının arka köşesinde bulunan Sergen’e gönderdi. Bu futbolcunun kafa vuruşunda top ağlara gidince karşılaşma, 4-2 Beşiktaş’ın üstünlüğü ile sona erdi.
AA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2004 Pazar 22:41:30
Güncelleme :3 Aralık 2004 Cuma 00:46:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?