5
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Türkçe gönüllüsü öğrenciler

Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Türkçe, Türkiye ve Bilim Gönüllüleri Gençleri'nin, "Türkçe İşyeri Adı" uygulaması teklifini değerlendirmeye alacaklarını söyledi.

Türkçe'yi istila eden yabancı kelimelere karşı savaş açan ve "Türkçe giderse Türkiye de Gider" diyen bir grup üniversiteli Türkçe gönüllüsü genç, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'u ziyaret etti. "Türkçe, Türkiye ve Bilim Gönüllüleri" grup adını taşıyan gençler, Başkan Tok'tan, "Türkçe İşyeri Adı" uygulamasının meclis kararıyla belde içinde uygulanmasını istedi.

Karaman, Malatya, Beypazarı, Isparta, Fethiye, Denizli, Eskişehir Belediyeleri'nin, "Türkçe İşyeri Adı" uygulamasına geçtiğiyle ilgili bilgi veren grup sözcüsü Kazım Unur, "Bu uygulama kapsamıyla birlikte yabancı ad kullanan dükkan sahiplerinin dükkan adlarının Türkçe ye değiştirilmeleri zorunlu kılınıp, yeni açılacak işyerlerine ise Türkçe işyeri adı konulması şartıyla ruhsat verilmesi meclis kararı onay görmüştür. www.sinanoglu.net ve Türk Dil Kurumu sitesinde dil ve kültürle ilgili çok güzel çalışma yapan yerel yönetimlerin bu çalışmaları hakkında bilgiler var" dedi.

"Türkçe'yi güzel konuşmak ve kullanımına teşvik etmek hepimizin üzerine bir borçtur" diyen Başkan Erdoğan Tok ise, "Bilinçli üniversiteli gençler olduğunuz için öncelikle hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şehrin ticaret merkezi konumunda olan beldemiz için bu konuda çalışma içine girilmesi yerinde ve yararlı bir çalışma alacaktır. Mecidiye Caddesi'nin mevcut keşmekeş ve düzensiz halinden kurtularak, 'prestij cadde' olması için meclis kararıyla birtakım çalışmalar başlattık. Bu doğrultuda, ayrıca beldemizde bulunan işyerlerine ait ruhsat haritası çıkarıyoruz. Tüm bu çalışmalar içinde 'Türkçe İşyeri Adı' uygulamasını da değerlendirmeye alacağız" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 2 Mart 2006 Perşembe 16:31:02
Güncelleme :15 Mart 2006 Çarşamba 17:00:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?