5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Canik Belediyesi'nden engellilere destek

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, belediye yatırımlarında engellileri unutmadıklarını ve gerekli desteği verdiklerini söyledi.

Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şube Başkanı Yakup Beyazer ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabul eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, göreve geldikleri günden bu yana hazırladıkları ve hayata geçirdikleri projelerde engellilerin özel durumunun da düşünüldüğünü ifade etti. Genç, "Hepimiz engelli olmaya adıyız. Bu nedenle özellikle yerel yöneticilerin yapacağı hizmetlerde engellileri unutmaları mümkün olamaz. Şuan için Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 12'si özürlü. Bu nedenle engelli insanların eğitim almaları önemli. Ülkemizde hala engelli okulu olmayan illerimiz var. En kısa zamanda bunun önüne geçilmeli" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Sakatlar Derneği'ne Atatürk Kültür Merkezi'nde yer tahsis edildiğini dile getiren Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Samsun Şube Başkanı Yakup Beyazer, tahsis edilen yer sayesinde engellilerin de bir merkezleri olduğunu ve bunun da Samsun için gurur verici bir olay olduğunu kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 2 Mart 2006 Perşembe 14:47:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?