6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Gazi, okulları temizliyor

Gazi Belediyesi, 'Okul İçi Temizlik Hizmetleri' adı altında yeni bir projeyi hayata geçirerek beldedeki okulları temizlemeye başladı.

Gazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Karadeniz Bölgesi'nde bir ilki gerçekleştirerek oluşturduğu yeni bir ekiple Okul İçi Temizlik Hizmetleri Projesi'ni hayata geçirdi. Gazi beldesinde bulunan 34 okulun düzenli bir şekilde temizlenilebilmesi 11 kişiden ve bir araçtan oluşturulan ekip, her gün iki okulun temizliğini yapıyor.

Cengiz Topel İlköğretim Okulu'nda yapılan temizlik çalışmalarını yerinde izleyen Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, uygulama geçirdikleri bu projeyle amaçlarının çocukların daha temiz ve sağlıklı ortamda eğitim görmesi olduğunu söyleyerek, "Okullarımızın tüm ücra köşeleri dahil olmak üzere tüm sınıf, koridor, tuvaletler ve camlarının hijyenik olarak temizlenmesi için bir proje oluşturarak bir hizmet alımında bulunduk. Okulların tatile gireceği haziran ayına kadar devam edecek olan bu uygulamayla 15 günde bir bütün okullarımıza girecek şekilde her gün 2 okulumuzun temizliği gerçekleştiriliyor. Her okulun 2 bin YTL'ye mal olduğu uygulamada temizlik, belediyemizce sağlanan temizlik ürünleri ve mekanik aletlerle yapılmaktadır" dedi.

Temizlik işlerinin tamamlanmasından sonra ilgili okul müdüründen okulun tamamen temizlendiğine dair tutanak alındığını belirten Başkan Süleyman Kaldırım, "Bu hizmeti çok önemsiyoruz. Burada amacımız, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha hijyenik daha sağlıklı bir ortamda eğitim görmelerini sağlamak ve dolayısıyla daha sağlıklı daha kaliteli bir neslin yetişmesine katkıda bulunmak için belediye olarak alt yapı oluşturmaktır. Hizmetimiz önümüzdeki yıllarda da devam edecek" diye konuştu.

Verilen hizmetten son derece memnun olduklarını söyleyen Cengiz Topel İlköğretim Okulu Müdürü İsmail Tütüncü, yeni uygulamadan dolayı Başkan Kaldırım'a teşekkür ederek okulun daha hijyenik hale geldiğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2008 Salı 13:06:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?