5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Dolmuş sürücülerine sivil kontrol

Samsun'da fahri trafik müfettişleri, vatandaşların çok sayıda şikayetine neden olan dolmuş sürücülerine yönelik denetimlerini artırıyor.

Dolmuş hatlarında yaşanan trafik kuralı ihlali sorunlarının giderilmesine yönelik çalışma başlatıldığını dile getiren Türkiye Fahri Trafik Müfettişleri Derneği Samsun Şube Başkanı Sedat Kır, vatandaşlardan dolmuş sürücülerine yönelik çok sayıda şikayet aldıklarını söyledi. Yasal çerçeveler içerisinde vatandaşların talebi doğrultusunda dolmuş hatlarına yönelik kontrolleri artıracaklarını belirten Sedat Kır, "Birçok vatandaşımız dolmuşa binerken veya bindikten sonra çeşitli kazalar nedeniyle yaralanmıştır. Bunun dışında boş yere korna çalarak gürültü kirliliği yapmaları, uygunsuz yerlerde yolcu almaları veya indirmeleri, trafiği tehlikeye düşürmeleri, uygunsuz davranışlar sergilemeleri gibi olaylarla sıkça karşılaşılmaktadır. Bunlar vatandaşların bizzat bize ilettiği sorunlardır. Bu nedenle bize verilen görevler doğrultusunda sorunların giderilmesi için kontrollerimizi artırıyoruz" dedi.

Dolmuş hatlarının bazı temsilcilerinin hataları gidermek yerine çeşitli açıklamalar yaparak konuyu başka yönlere çekmeye kalkıştığını öne süren Kır, sorumlu vatandaş olma gereğini herkesin yerine getirmesi gerektiğini ve dolmuş hatlarında yaşanan zaman zaman ölümlerle sonuçlanan hataların giderilmesi gerektiğini kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2006 Çarşamba 17:07:38
Güncelleme :18 Ocak 2006 Çarşamba 17:12:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?