5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Dolmuşlar kurallara uymuyor

Fahri Trafik Müfettişleri Derneği Samsun Şube Başkanı Sedat Kır, il genelinde dolmuş hatlarında yaşanan olayların artık vatandaşları çileden çıkarttığını söyledi.

Dolmuş sürücülerinin, trafik kurallarını hiçe sayarak vatandaşların canını tehlikeye soktuğunu söyleyen Kır, rast gele yolcu alındığını, yolcu almak için sürekli korna çalarak gereksiz yere gürültü kirliliği oluşturulduğunu, özellikle sağ şerit sürekli meşgul edilerek trafiğin olumsuz yönde etkilendiğini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde dolmuşlarda yaşanan kazalara bir yenisinin daha eklendiğini dile getiren Kır, "Bir bayan dolmuşa binerken, sürücünün aniden hareket etmesi sonucu yere düşerek ciddi şekilde yaralanmıştır. Bu kaza sürücünün sabırsızca, dikkatsiz bir şekilde davrandığının göstergesidir. Geçmiş zamanda da ölümle sonuçlanan kazalar meydana gelmiştir. Şehir içinde ise diğer araçları ve yayaları tehlikeye sokacak şekilde ani manevralarla yolcu indirip bindirilmektedir. Güzergahları üzerinde yolun tek hakimi gibi davranarak, diğer sürücüleri hiçe saymaktadırlar. Kurallar herkes için geçerlidir. Dolmuş hatlarında yaşanan olaylar vatandaşları artık çileden çıkartmaktadır. Artık gerekli önlemlerin alınmasını bekliyoruz" dedi.

Hatası tespit edilen sürücülerin anında trafik ekiplerine bildirilmesini isteyen Kır, "Vatandaşlarımız, hatası olan sürücüleri bazen bizzat uyarmak istemektedir. Bu vatandaşın en doğal hakkıdır. Çünkü canı o sürücüye emanettir. Ama uyarı yapan vatandaş, sürücünün sert tepkisi, hatta saldırı boyutuna ulaşacak davranışlarıyla karşılaşılmaktadır. Bu olay sırasında tartışmayı gören diğer dolmuş sürücüleri de hatalı olan arkadaşlarına destek için durur, vatandaşı birlikte etkisiz hale getirmeye çalışır. Bu uygunsuz davranışlar hukuk dışı ve cahilliğin örneğidir. Dolmuş sürücüleri arasında hassas olan, kuralları harfiyen yerine getiren saygılı birçok sürücüler var. Biz bunları ayrı tutuyor ve takdir ediyoruz. Ama uygusuz davranışlar sergileyen sürücüleri asla tasvip etmiyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2006 Cumartesi 16:19:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?