26
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Esnaf yolu işgal ediyor

Samsun Emniyet Müdürlüğü trafik ekiplerince, 19 Aralık 2005 tarihinde kaldırım ve yol kenarlarını işgal eden ve trafik akışını engelleyen park yasağı levhası ve benzeri ürün koyan esnafa yönelik denetim gerçekleştirileceği bildirildi.

Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Nursal Bilkay, 19 Aralık 2005 Pazartesi günü saat 10.00'da Samsun Büyükşehir Belediyesi, İlkadım Belediyesi ve Gazi Belediyesi zabıta ekipleriyle birlikte ortaklaşa operasyon yapacaklarını hatırlatarak, vatandaşların cezaya çarptırılmamaları için önceden gerekli önlemleri almalarını istedi. Bilkay, "Emniyet Müdürümüz Mustafa İlhan, vatandaşların mağdur olmaması için önceden kamuoyunu bilgilendirmemizi istedi. Gerekli esnafa birkaç kez tebliğde bulunduk. Ancak, hala yol kenarları park yasağı levhası, huni, çiçek, tüp ve diğer satılan ürünlerle dolu. Biz polis olarak yapacağımız denetimde bu yasağa uymayanlara 2918 sayılı Karayolları Trafik Yasası'nın 14. maddesine göre 188 YTL para cezası keseceğiz.

Ayrıca, zabıta ekipleri de kendi kanunlarına göre cezai işlem uygulayacak. Vatandaşlarımızın mağdur olmasını istemiyoruz. Bundan sonra da trafik polisi fotoğraf makinesiyle bu tür aksaklıkları görüntüleyip cezai işlem uygulayacak" dedi.

.
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2005 Cuma 16:58:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?