5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Güzel Ülkem Türkiye'm!

Samsun'un Bafra İlçesi'nde, 30 Ağustos İlköğretim Okulu gelişim ekibi tarafından 6 ve 7. sınıf öğrencilerine yönelik hazırlanan "Güzel Ülkem Türkiye'm" adlı gezi projesi başladı.

Ülke genelinde sosyal ve coğrafi çevreyi tanımak amacıyla 2 ay boyunca belirli aralıklarla 24 gün sürecek olan gezi programında öğrenciler, öğretmenleri liderliğinde 16 ili gezecek. 28 öğrenci ve 4 öğretmen iki grup halinde, programın ilk ayağı olan Kastamonu ve Çorum'a törenle uğurlandı.

Öğrencilerin ufkunu genişletmek ve Türkiye'nin tarihi ve turistik yerleri hakkında öğrencilerin bilgi sahibi olmasını hedeflediklerini belirten okul müdürü Mustafa Kurt, yeni ilköğretim programı içerisinde öğrencilerin yaparak, yaşayarak, gezerek, görerek, değerlendirerek, öğrenme ve öğrendiklerini başkalarına aktarabilmelerinin çok önemli olduğunu kaydetti.

Kurt, Türkiye'nin tarihi ve kültürel değerlerini, ailesinin ekonomik durumuyla tanıma imkanı olmayan öğrencilerinde bu proje kapsamında ülkenin değişik yerlerini görme imkanı bulacağını belirtti.

Kurt, "Öğrencilerimize vatan sevgisini geliştirmeyi, ülkenin tarihi zenginliğini öğretmeyi, öğrencinin güzellikleri görmesini sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2006 Çarşamba 23:25:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gebsen kerte IP: 85.102.255.xxx Tarih : 17.10.2008 15:52:05

bu çok güzel bir şirdir. çünkü bu şiir çook anlamlı bir şiir