5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Hız tutkunları dikkat!

Türkiye Kızılay Derneği Samsun Tıp Merkezi Başhekimi ve Acil Servis Sorumlusu Dr. Aytaç Akın, Samsun'da şehir içinde feci kazalar meydana geldiğini ve acil servislerin bu kazalarda yaralananlarla dolup taştığını söyledi. 

Son zamanlarda aracına güvenip şehir içinde gaza basıp ani fren yapan sürücülerin beraberindeki insanlarla birlikte acil servisleri doldurduğunu kaydeden Dr. Aytaç Akın, "Yeni model, aniden hızlanıp durabilen araçlar yollarımızda hayli fazla. Ancak bizim yollarımız bu araçlara müsait mi? Neden şehir içinde bu kadar feci kazalar oluyor? Hız limitlerine uyulmuyor?" dedi. 

Sürücülerin pişman olmamak için hız yapmaması gerektiğini kaydederek, şehir içi hız limitlerine uyulması gerektiğine dikkat çeken Dr. Akın, "Sürücü, aracına güveniyor. Gaza basıyor. Solluyor. Zikzaklar çizip trafikte seyrediyor. Diğer sürücüleri de tehlikeye düşürüyor. Sonra suçlu veya suçsuz insanlar soluğu hastanelerin acil servislerinde alıyor. Kazalar sonrası ibret de alınmıyor. Gençlerimiz hız merakından kurtulmalı. Trafikte tehlike oluşturmamalı. Oluşturanlara da 'dur' denilmeli. Özellikle Ramazan ayında daha da dikkatli olmalıyız. Sevdiklerimiz için daha dikkatli olmalıyız" diye
iha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2006 Cuma 11:16:03
Güncelleme :29 Eylül 2006 Cuma 11:20:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?