27
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Kaliteli eğitim için sıkıntısız eğitimciler...

Memur Sen'e bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir Sen) Samsun Şube Başkanı Necmi Macit, yeni eğitim-öğretim yılına eğitimcilerin maddi sıkıntılardan kurtarılarak başlamasının eğitimdeki kaliteyi artıracağını söyledi.

İnsanın aklı ekonomik sıkıntılardan dolayı cebindeyken ve alacak-verecek hesaplarıyla uğraşırken işinde verimli olamayacağını dile getiren Necmi Macit, "Öğretmenlerimiz normal geçim standardını yakalayabilmek için ikinci bir iş peşinde koşmakta, aylık geçim cetvelleriyle ailesine geçim yolu aramaktadır. Öğretmenlerimizin bu sıkıntı ve düşüncesi tabii olarak işlerinde ve eğitimde verimliliği düşürmektedir. Öğretmenlerin maddi sıkıntı çekmesi eğitimi baltalamaktadır" dedi.

Eğitim Bir-Sen olarak seyyanen 300 YTL zam istediklerini, ayrıca yüzde 25'lik yıllık zam talep ettiklerini kaydeden Macit, en düşük memur maaşının 880 YTL olması gerektiğini vurguladı. Macit, eşit işe eşit ücret verilmesi gerektiğinin de altını çizdi. Memur-işçi ve memurlar arasındaki maaş-ücret uçurumunun giderilmesi gerektiğini ifade eden Macit, "Öyle ki memurlar arasındaki maaş farkları 2.5 katını bulmaktadır. Dışişleri Bakanlığı'ndaki bir şube müdürü bin YTL alırken, Telekom'daki bir şube müdürü 2 bin 426 YTL almaktadır. 7/1 derecedeki bir memur Bayındırlık'ta 630 YTL alırken Sağlık Bakanlığı'na bağlı bir memur yaklaşık 939 YTL almaktadır. Bu dengesizliklerin giderilmesini bekliyoruz. 2.5 milyon memur toplu sözleşme görüşmelerinin sonuçlarını merakla beklemektedir. Hükümetten IMF'nin değil memurun sesine kulak vermesini istiyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2005 Pazartesi 16:07:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?