5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Karagöz-Hacivat çocukları mest etti

Canik Belediyesi, 2. Ramazan etkinlikleri çerçevesinde çocuklara yönelik olarak hazırladığı etkinlikleri 29 Mayıs Fatih Parkı'nda gerçekleştiriyor. 

Gösterilere büyük ilgi duyan çocuklar, kendilerini ziyaret eden Başkan Osman Genç'ten programın Ramazan ayından sonrası da devam etmesini istediler. İftar yemeği sonrası başlayıp, saat 21.00'e kadar devam eden programda çocuklar özellikle Karagöz-Hacivat gösterilerini pür dikkat izliyor. Ramazan ayı boyunca her akşam çizgi film, Karagöz-Hacivat, orta ve gölge oyunu, eğitim seminerleri ile pazartesi akşamları sunulan tiyatro oyunları ise büyük beğeni topluyor. 

Canik Beldesi’nde 3 yıldır eski Ramazan günlerini yaşatmak ve bunları genç nesillere aktarmak için programlar düzenlediklerini belirten Başkan Osman Genç, "Geleceğimizi emanet edeceğiz gençlerimizi eğitici ve öğretici bilgilerle donatmak hepimizin görevi. Tiyatro eğitimi de çocuklarımızın kendilerini toplum önünde ifade edebilmeleri açısından çok önemli. Bu nedenle çocuklarımıza yönelik olarak yaptığımız ve bundan sonrada yapacağımız programları önemsiyoruz" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2006 Cuma 14:54:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?