27
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Mahallede eylem var

Samsun'da, 20 yıllık sağlık ocağının başka bir mahalleye taşınacağını duyan vatandaşlar, uygulamayı protesto etti.

10 bin nüfuslu Soğuksu Mahallesi'nde bulunan 8 Nolu Sağlık Ocağı'nın, Sağlık İl Müdürlüğü'nün Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde yaptığı sağlık kompleksine taşınacağını duyan vatandaşlar, uygulamanın yanlış olduğunu öne sürerek, pankart açıp slogan atarak uygulamayı protesto etti.

Kadın ve erkek her kesimden mahalle sakininin katıldığı eylemde, vatandaşlar sağlık ocağının kapısında ve önünde alkışlarla tempo tutup, bir süre oturma eylemi de yaptı. 5 mahalle muhtarının ve sakinlerinin de destek verdiği eylemde vatandaşlar, sağlık ocağının kapatılmaması için ortak hareket etme kararı aldı.

İki mahalleye hizmet verecek sağlık ocağının 2 kilometre uzaklıkta olduğunu dile getiren mahalle sakinleri, maddi durumu iyi olmayan vatandaşlar ve özellikle yaşlıların yeni sağlık ocağına gitmelerinin mümkün olamayacağını ileri sürdü.

Soğuksu Mahallesi Muhtarı Adem Çetin, sağlık ocağının mahalleriyle bütünleştiğini, yeni sağlık ocağına özellikle yaşlıların gitmesine imkan bulunmadığını ve uygulamadan vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2005 Cumartesi 17:13:42
Güncelleme :31 Aralık 2005 Cumartesi 17:23:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?