5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Öğrencilerden lösemili miniklere moral

Samsun'da, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Servisi'nde tedavi gören lösemili ve kan hastalıklı çocuklar, imamlar ve öğrencilerin yaptığı para desteğiyle sevindirildi.

Seyfi Demirsoy İlköğretim Okulu 5-A Sınıfı öğrencileri kendi harçlıklarından arttırdıkları ve çevrelerinden topladıkları bin 300 YTL'yi Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Tunç Fışgın'a teslim etti. Hastanede çiçek verdikleri lösemili ve kan hastalıklı çocuklarla da vakit geçiren öğrenciler, "Yarın kimin başına ne geleceği belli değil. Sağlıklı insanlar sağlığının kıymetini bilmeli ve yardımlaşmaya önem vermelidir" dedi.

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Kurupelit Pelitköy'de düzenlenen etkinlikler çerçevesinde elde edilen gelirlerden bir kısmı da imam hatip Adem Özçelik önderliğinde lösemili ve kan hastalıklı çocuklara hediye edildi. Adem Özçelik, "Dinimizde hasta ziyaretleri çok önemli.

Özellikle çocuklarımıza karşı tüm insanların merhamet duygularının çok daha yoğun olması gerekir. Hasta insanlarımıza moral veren konuşmalar yapılmalıdır. İnsana saygı, çocuklarımıza sevgi düsturundan hareketle bu etkinliği gerçekleştirdik" diye konuştu.
Atakum Anadolu Teknik Lisesi öğrencileri de öğretmenleri Güzin Yücel ile birlikte lösemili ve kan hastalıklı çocukları ziyaret ederek hazırladıkları hediye paketlerini verdi. Güzin Yücel, "Tedavileri süren çocuklarımıza psikolojik destek vermek istedik" şeklinde konuştu. Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği Başkanı Prof. Dr. Davut Albayrak, ziyaretçilere teşekkür ederek, mutlu olmanın yolunun mutlu etmekten geçtiğine dikkat çekti. Yapılan desteklerin tüm topluma, kurum ve kuruluşlara önemli bir mesaj olduğuna değinen Albayrak, "Hastanemizde yatarak ve ayakta tedavi olan 250 dolayında lösemili ve kan hastalıklı çocuğumuz var. Bu tedavi çok pahalı. Bu nedenle insanlarımızın desteğine ihtiyaç duyuyoruz" dedi.

Öte yandan, hastanede tedavileri süren çocuklar için dernek tarafından bir de eğlence düzenlendi.

.
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2006 Pazartesi 16:25:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?